Indland

Muslimsk friskole til unge piger: I må ikke have kærester

Eleverne på en københavnsk privatskole bliver af skolepsykologen frarådet at have en kæreste

De muslimske piger bliver frarådet at indgå i "kæresteforholdrelationer", fortæller skolens psykolog. Arkivfoto: Mik Eskestad

Den muslimske privatskole Iqra på Nørrebro i København fraråder pigerne at have kærester. Det fortæller skolens psykolog Amina Djondjorova til Radio24syv.

"Det er et råd fra Gud, at man ikke må indgå i seksuelle relationer eller kæresteforholdsrelationer," udtaler hun til radiokanalen.

"Det at holde fast i de religiøse, islamiske forskrifter kan være svært i et samfund, hvor de (skolens elever, red.) ser, at andre omkring dem lever på en anden måde. Men ikke desto mindre prøver vi at sige til dem, at det er bedst at afholde sig fra at agere på en forelskelse," siger Amina Djondjorova videre til Radio24syv.

"Vi kan ikke stoppe forelskelsen - det er naturligt. Men man skal ikke prøve at udvikle den til et fysisk forhold, hvis der ikke først er udsigt til et ægteskab," forklarer skolepsykologen, der i overensstemmelse med skolens ledelse rågiver børnene til at følge Allahs råd i kærlighedsspørgsmål.

Udmeldingerne falder ikke i god jord hos Lars Aslan Rasmussen, politisk ordfører for Socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation:

"Man skulle helt klart fjerne støtten fra en skole, hvor psykologerne ikke kan finde ud af at være psykologer, men tværtimod leger imamer i stedet for," siger han til Radio24syv.

"Jeg håber, at Undervisningsministeriet vil tage det meget alvorligt. Langt det meste af skolens tilskud er dækket af danske skatteydere, så selvfølgelig skal det have konsekvenser," tilføjer Lars Aslan Rasmussen, der betegner skolepsykologens udtalelser som "vanvittige".

Den muslimske privatskole Iqra fik knap 18,5 millioner kroner i statsstøtte sidste år.

Kilde: Radio24syv
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Smart eller tudegrim? Ny koreansk crossover deler vandene
Hyundai går benhårdt efter at skille sig ud fra konkurrenterne i klassen for de små crossovere, og det må man sige, de gør med den nye Kona. Desværre er selve bilen et ganske gennemsnitligt produkt. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her