*

Indland

Berlingske slettede artikel om udskældt imam - chefredaktør fortryder

En artikel blev slettet fra Berlingske efter pres fra Islamisk Trossamfund. Chefredaktør fortryder, at den blev fjernet.

Berlingske indgik i oktober et forlig med Det Islamiske Trossamfund om at trække en hel artikel tilbage på baggrund af en enkelt påstand, der manglede dokumentation. Nu fortryder Berlingskes chefredaktør Tom Jensen, at det er sket. FOLKVER PER

Da Berlingske sidste år indgik forlig med Det Islamiske Trossamfund og imamen Haitham Al-Haddad om en udokumenteret påstand i en artikel, indvilligede avisen ikke kun i at bringe en rettelse og betale 10.000 kroner, som det hidtil har været fremlagt.

Berlingske indgik forlig med kontroversiel imam - betalte 10.000 kr.

Rettelse

I en tidligere udgave af denne artikel fremgik det, at Berlingske-artiklen ikke kunne søges frem på Infomedia. Det er ikke korrekt. Jyllands-Posten beklager fejlen.

Avisen indgik samtidig en aftale om at slette hele artiklen fra Berlingskes hjemmeside.

Da Jyllands-Posten konfronterer Berlingskes chefredaktør Tom Jensen med den slettede artikel, bekræfter han, at den er blevet fjernet.

»Det var en del af forliget, som vi nok godt kan ærgre os over, at vi gik med til,« siger Tom Jensen.

Han fortryder nu tilbagetrækningen af artiklen, og lover, at artiklen igen vil være søgbar og til at finde på Berlingskes hjemmeside.

Islamisk Trossamfund truer debattør med sagsanlæg

Afsløringen kommer efter, at chefredaktør Tom Jensen onsdag var ude og bekræfte, at Berlingske i oktober sidste år indgik et forlig med Det Islamiske Trossamfund og imamen Haitham Al-Haddad.

Berlingske indgik et forlig på baggrund af en enkelt påstand, som avisen ikke kunne dokumentere for. Nemlig den, at Haitham Al-Haddad skulle have hyldet Osama Bin Laden. Tom Jensen har efterfølgende været ude og konstatere, at der ikke var problemer med andre formuleringer i artiklen.

»Hvorfor trak I så hele artiklen tilbage«?

»Problemet er, at hvis man går ind og botaniserer i en artikel, så skal man tydeligt angive, at der har stået noget andet,« siger Tom Jensen.

Tom Jensen står fast på, at kravet i forligsskrivelsen ikke dikterede, at artiklen skulle trækkes tilbage, men at den skulle fjernes på nettet.

»Hvad er forskellen«?

»Det kan godt være, at det bliver en strid om ord, men det var aldrig meningen, at den skulle slettes helt«.

Berlingske oplyser torsdag eftermiddag, at artiklen atter er søgbar på avisens hjemmeside.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her