*

Indland

Islamisk Trossamfund truer debattør med sagsanlæg

Islamisk Trossamfund kræver erstatning af debattøren Geeti Amiri for udtalelser om en omstridt imam. Samtidig truer forening med sagsanlæg, hvis ikke udtalelserne trækkes tilbage.

Geeti Amiri har det sidste år markeret sig som en stemme for muslimske kvinders rettigheder. Hun er debattør og blogger fast for Ekstra Bladet. Foto: Per Folkver

Geeti Amiri, muslimsk debattør og blogger på Ekstra Bladet, skal trække nogle kritiske udtalelser om en omstridt imam tilbage.

Det kræver Islamisk Trossamfund, der ellers truer den afghanskfødte debattør med både bøde og sagsanlæg for injurier.

Det skriver DR Nyheder.

Geeti Amiri har tidiligere i Radio24yv-programmet »24syv Morgen« kaldt det hyklerisk, at Islamisk Trossamfund opfordrer til dialog og samtidig lader den kontroversielle og yderligtgående imam, Haitham Al-Haddad, prædike for unge danske muslimer.

København dropper samarbejdet med Islamisk Trossamfund

I samme program beskyldte hun også den britiske imam for at mene, at »homoseksuelle er nogle, der bør stenes«.

Det er disse udtalelser, som Islamisk Trossamfund i en såkaldt »forligsskrivelse« nu kræver trukket tilbage, samtidig med at Geeti Amiri skal betale trossamfundet og imamen 10.000 kr. for injurier.

»Jeg ser det som et aggressivt forsøg på at lukke munden på mig. Det vil være ødelæggende for den demokratiske debat, hvis vi skal gå og pudse advokater på hinanden, siger Geeti Amiri til DR Kultur og tilføjer:

»Manden (Haitham Al-Haddad, red.) vil stene utro kvinder, og han siger »Gud hader homoseksualitet«. Der må være en vis fortolkningsret i en fri debat«.

Geeti Amiri modtog forligsskrivelsen som besked på Facebook. På sin profil skriver hun, at truslen handler »om noget af det mest værdifulde vi har i Danmark, nemlig vores ytringsfrihed«.

Islamisk Trossamfund vil ikke udtale sig i den konkrete sag, men skriver i en pressemeddelelse, at »sagligheden er forsvundet«, og at man nu tager den juridiske vej for at bremse denne tendens.

»Vi har efterhånden i mange år oplevet en bekymrende og stigende tendens til, at man fremsiger den ene kritik efter den anden af Det Islamiske Trossamfund, som i bedste fald bygger på overdrivelse og i værste fald manipulation eller direkte løgn,« skriver Islamisk Trossamfund i pressemeddelelsen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her