Annonce
Indland

DF: Sidestil vold mod dyr og mennesker

Hvis man udøver grov vold mod dyr, bliver man dømt for hærværk. Det ønsker Dansk Folkeparti at ændre på med et nyt lovforslag.

Dansk Folkeparti er igen ude og snakke dyrevelfærd i Danmark. Foto: Jan Dagø/Polfoto

"Dyr er ikke ting, men levende væsener, og bør derfor betragtes som sådan i lovgivningen."

Sådan skriver Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører Dennis Flydtkjær på facebook i en statusopdatering.

Dansk Folkeparti vil med et lovforslag ændre straffeloven, så grov vold og drab på dyr ikke længere bliver dømt som hærværk, som tilfældet er i dag. Vold mod dyre skal straffes på samme måde, som hvis det var vold mod mennesker.

Det skriver metroxpress.

"Det er tosset, som loven er i dag, at når vold er så grov, at den falder ud af dyreværnsloven, bliver det dømt som hærværk. Som om det er en ting, man har gjort skade på. Loven bør ændres, så man straffes for vold mod et levende væsen," siger Dennis Flydtkjær til gratisavisen.

Flere europæiske lande har de senere år ændret i deres lovgivning, så dyr betegnes som levende væsener.

Facebook er helt OK med mishandling af kattekilling

Det er ikke første gang, at Dansk Folkeparti er ude og tale om dyrevelfærd i Danmark.

Allerede i 2007 foreslog partiet, at man oprettede et ministerium for dyrevelfærd, men forslaget kom aldrig videre. I 2010 fremsatte partiet et beslutningsforslag, hvor det ønskede straffen for dyremishandling skærpet fra et til to år. Det Konservative Folkeparti, Socialdemokraterne, Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Radikale Venstre stemte imod.

Samme år fremsatte Dansk Folkeparti et forslag om automatisk frakendelse af retten til at have med dyr at gøre i sager om dyremishandling og grovere uforsvarlig behandling af dyr. Dette blev også forkastet, da ingen af de andre partier var enige.

Snart bliver dyresex forbudt i Danmark

Også i 2014 kom partiet ud med en række tiltag omkring dyrevelfærd. Det var blandt andet i udspillet "Dyrevelfærd - menneskers ansvar", at partiet satte fokus på at gøre livet bedre for både husdyr, produktionsdyr og kæledyr i Danmark. I udspillet fremlagde partiet et ønske om oprettelse af et dyrevelfærdsministerium med en dertilhørende minister og oprettelse af et særligt dyreværnspoliti.

DF kæmper videre: Der skal være et dyrepoliti i Danmark

En række dyreorganisationer har ifølge Dansk Folkeparti udtrykket sig positivt omkring det nye lovforslag. En af dem er Dyreværnet. Her hilser direktør Signe Sehested Lund ethvert tiltag velkommen, der forbedrer dyrenes vilkår og status i Danmark.

Formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Carsten Jensen, er dog ikke helt så begejstret.

Ifølge metroxpress mener han ikke, at en ny lovgivning som denne vil ændre noget.

"Vi så hellere, at man i videre omfang kunne frakende folk retten til at have dyr, hvis de ikke behandlede dem ordentligt," siger formanden til avisen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Viden
Sygemeldte: Intensiv aktivering gør mere skade end gavn
Ny dansk forskning viser, at det ikke hjælper kun at skrue op for psykologtimer og genoptræning til sygemeldte - tværtimod. I stedet skal arbejdspladserne inddrages. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her