Annonce
Indland

Folketinget er åbnet for nørder

Folketinget har åbnet portal, hvor danskerne har adgang til næsten alle data, der ligger på ft.dk

Det er blevet lettere at trække store mængder data ud fra folketingets hjemmeside. Blandt andet resultater fra afstemninger. Foto: Miriam Dalsgaard

Hvis du har en indre datanørd gemt i maven, så er chancen der nu for at gå på opdagelse i folketingets rådata. Det er en af mulighederne bag en ny sektion, som er åbnet på folketingets hjemmeside.

Åbne data

Projektet er sat i værk på baggrund af en stigende efterspørgsel efter rå data og for at imødekomme danskernes krav om mere åbenhed.

Alle har adgang til at søge i databasen, men er målrettet personer og organisationer med en særlig interesse i folketinget.

Tanken bag siden er, at man kan trække præcis de data ud fra folketingets hjemmeside, som man er på jagt efter.

"Man kan f.eks søge på de enkelte folketingsmedlemmer og danne sig et overblik over, hvordan de har stemt i samtlige afstemninger, som de har deltaget i," siger Anders Gilbro Nielsen, der er projektleder på siden.

"Det er også muligt at søge i de paragraf 20 spørgsmål, der er stillet til ministerierne," siger han.

Debat: Big data-talenterne kommer – hvem griber?

Hjemmesiden ser ved første øjekast meget overskuelig ud og er da også åben for alle danskere. For mange vil det dog være nødvendigt at bruge lidt tid på at sætte sig ind i systemet.

Når det er sagt, så fortæller Anders Gilbro Nielsen, at det primært er folk med en særlig interesse i Folketinget, der kommer til at bruge siden.

"Der sidder mange mennesker og organisationer rundt omkring, som vil få stor gavn af de åbne data. De kan sætte dataene sammen på mange nye måder, som man på folketinget.dk ikke har ressourcerne til," siger han.

En af dem, der vil bruge de åbne data, er Niels Erik Rasmussen fra hjemmesiden hvem stemmer hvad.

På hjemmesiden føres der blandt andet statistik på paragraf 20 spørgsmål samt fravær for både medlemmer og partier i folketinget.

"I øjeblikket har vi en robot til at gennemgå folketingets hjemmeside. Når vi får implementeret de åbne data, så har vi en større garanti for, at dataene er opdaterede og korrekte," siger han.

Du kan læse mere om folketingets åbne data samt gå på opdagelse i dem på linket herunder.

Folketingets åbne data.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Debat: Der var engang et yndigt land … hvor blev det af?

Tina Di Caterino
Jeg græmmes over mange danskeres åbenlyse intolerance over borgere med anden etnisk baggrund.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her