Folkelig protest mod Dong-salg
Demonstration og underskriftsindsamling viser borgeres modstand.
Det er ikke kun i finanskredse og på Christiansborg, at Dong-salget til investeringsbanken Goldman Sachs vækker bekymring.
Også i den brede befolkning er der modstand mod salget. Den modstand vises blandet andet i form af en planlagt demonstration og en underskriftsindsamling på nettet.
Underskriftindsamlingen på skrivunder.net hedder "Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs", og i skrivende stund har 58.519 personer valgt at sætte deres underskrift på dén indsamling.
For to dage siden var der 13.000 undeskrifter, så indsamlingen har fart på.
Stor indsamling af underskrifter
Dermed er underskriftsindsamlingen kun overgået af "NEJ tak til den nye offentlighedslov", som har 89.259 underskrifter. På tredjepladsen ligger "afskaf pension til folketingsmedlemmer" med 35.178 underskrifter.
Ingen af de nævnte underskriftsindsamlinger har som bekendt ændret på reglerne.
Men under alle omstændigheder viser Dong-underskriftsindsamlingen, at der også er folkelig modstand mod salget.
Demonstration
Det viser Borgergruppen "Stop salg af Dong" også. Gruppen har nemlig indkaldt til demonstraton d. 29. januar kl. 16 på Christiansborg Slotsplads. Dong
Demonstraterne ønsker at stoppe salget af Dong til Goldman Sachs.
”Goldman Sachs spekulationer i Dong kan betyde strømafbrydelser. Det var spekulationer, der gjorde at Californien i 2001 jævnligt blev plaget af black out’s," mener Jakob Lausch Krogh, fra borgergruppen Stop salg af Dong.
”Når Dongs ledelse bliver lønnet med aktieoptioner, får de også en væsentlig økonomisk interesse i, at Dongs aktiepriser stiger," udtaler Jakob Luasch Krogh fra gruppen i en pressemeddelelse.
Vil samle underskrifter på Christiansborg
På Facebook har 336 personer indtil videre meddelt, at de vil deltage i demonstrationen på onsdag.
Demonstrationen er første skridt i en kampagne, der skal vise den store modstand imod salget og dermed skabe pres på politikerne.
”Vi har for eksempel planer om at starte en underskriftindsamling blandt politikerne. Grundlovens paragraf 41 stk. 3. giver mulighed for at udsætte tredjebehandlingen af et lovforslag, hvis et mindretal i folketinget kræver det med underskrifter,” fortæller Jakob Lausch Krogh.