Danmark mangler stadig at få ca. 80 personer ud af Afghanistan

Udenrigsministeriet ønsker fortsat at hjælpe ca. 40 afghanere og lige så mange på den såkaldte danskerliste ud af Afghanistan.

Artiklens øverste billede
Taliban har indtaget lufthavnen i Kabul, efter amerikanerne har forladt Afghanistan. Foto: REUTERS/Stringer.

Der er fortsat ca. 80 personer i Afghanistan, som Danmark mangler at få evakueret.

Det drejer sig om ca. 40 personer, der har noteret, at de er i landet via den såkaldte danskerliste, samt omkring 40 afghanere, som Udenrigsministeriet ikke nåede at evakuere, inden indsatsen lukkede ned i sidste uge.

Det oplyser direktør for Udenrigsministeriets borgerservice Erik Brøgger Rasmussen til DR Nyheder.

»Vi er stort set i kontakt med dem alle sammen. Men der er nogle stykker på danskerlisten, som vi ikke kan få fat på i øjeblikket. Det bliver vi ved med, indtil vi har fundet ud af, om de har forladt landet, eller om de stadig gerne vil have vores støtte til at komme ud,« siger han til mediet.

Natten mellem mandag og tirsdag lokal tid trak USA sine sidste tropper ud af landet, og Taliban tog kontrollen over lufthavnen i Kabul. Heller ikke amerikanerne nåede at få alle deres borgere med ud. Udenrigsminister Anthony Blinken har oplyst, at der er mellem 100 og 200 amerikanere i landet, som det ikke lykkedes at evakuere.

USA’s præsident, Joe Biden, har sagt, at han vil holde Taliban op på gruppens løfte om at tillade sikker passage for dem, der ønsker at forlade landet.

I fredags sagde Udenrigsministeriet i et skriftligt svar til Jyllands-Posten, at det løbende exit af allierede begrænsede mulighederne for at hjælpe de sidste personer til Danmark.

»Vores muligheder for at bistå personer i Afghanistan vil under alle omstændigheder være meget begrænsede, når hverken Danmark eller vores allierede har en tilstedeværelse i Kabul længere,« lød det fra ministeriet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen