Risingskolen i Odense vækker opsigt med undervisning i telte

En skole i Odense har indkøbt blå enmandstelte, der skal skærme eleverne mod vind og vejr i udendørsundervisningen. Børnene sidder ikke i lyet hele tiden, understreger skolelederen.

Artiklens øverste billede
»I sådan et telt er der ikke wifi, så undervisningen er analog, og det er ikke så ringe endda. I de kommende uger er det tænkt, at naturen i højere grad skal inddrages i den daglige undervisning,« skriver skolen selv på Facebook om initiativet. Foto: Risingskolen

På Risingskolen i Odense har man fået stor opmærksomhed med en nyfortolkning af den udeundervisning, der i pandemiens navn er blevet et alternativ til fjernskole foran computerskærmen.

Elever fra 7. klasse har nemlig taget imod lærdom i »coronavenlige énmandstelte,« som skolen mandag formulerede det i et opslag på Facebook.

Et opslag, der er blevet delt vidt og bredt. Ikke mindre end 1.200 gange. Og efter næsten lige så mange kommentarer har skolen valgt at begrænse kommentarsporet. For mens nogle bifalder initiativet, er en del kritiske over for idéen - og coronarestriktioner i bredere forstand.

Skoleleder Pernille Wessel udtalte tirsdag til Fyens.dk, at man på Risingskolen er »overrumplede« over reaktionen.

»Jeg har snakket med medarbejderne om det, og vi er alle bevidste om at holde fokus på trivsel og god undervisning. Der er ingen forældre, der har kommenteret, og vi ved ikke, hvem de er,« sagde hun til mediet.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Flere kommentarer er kritiske over for, om børnene indgydes med frygt. Pernille Wessel uddyber - adspurgt om dette -i et skriftligt svar til Jyllands-Posten:

»Hos os har vi vores fokus på at lave den bedst mulige undervisning og styrke det gode skolefællesskab. Vi tror også, det er det eleverne har oplevet.«

Hvad er fidusen med teltene?

»At eleverne har mulighed for at blive skærmet mod vind og vejr i en kold april måned, når de har fysisk fremmøde de uger, hvor de kun må være ude. Vi vil gerne mest mulig fællesskab og bedst mulig undervisning.«

Hvad skal man lægge i, at I kalder teltene ”coronavenlige?”

»Det samme, som når folk i dag vinker til hinanden og siger: ”Det bliver lige en corona-hilsen” i stedet for at give hånd. De sidder jo ikke i teltene, når de er aktive. Så det er for ikke at sidde på den kolde jord i en lidt kold april måned.«

Er det frivilligt for eleverne at møde op til denne type undervisning?

»Vi forventer altid, at eleverne deltager i undervisningen, og eleverne synes, det er skønt at være tilbage og være sammen.«

Holder I egentlig fast i initiativet efter balladen?

»Vi holder fast i at bedrive undervisning på alle de måder, der giver god energi,« svarer Pernille Wessel og tilføjer, at hun ikke har mere på hjerte for nu.

Det har den politiske leder for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, der også har delt skolens opslag på Facebook med et politisk opråb, der går på at få eleverne tilbage i skole.

»Rigtig tilbage i et klasselokale hvor de kan tale, se og røre hinanden,« siger han.

»Der er *færre* indlagte med corona på sygehusene, selvom vi har åbnet mere. Men, nej, de røde partier mener vi skal være “ansvarlige” og “forsigtige”. Men hør nu her. Det er altså hverken ansvarligt eller særlig sympatisk at holde børn hjemme eller i fjollede telte udendørs, når vi har under 200 indlagte med corona. I må selv kunne se, hvor skørt det er.«

Hvis landets folkeskoler vil undgå fjernundervisning, skal eleverne fra 5. til 8. klasse fortsat undervises udendørs hver anden uge. Den mulighed opstod med den seneste etape af genåbningsaftalen.

Skolelederforeningens formand Claus Hjortdal har dog tidligere over for Jyllands-Posten vurderet, at over halvdelen af skolerne formentlig ville holde fast i fjernundervisningen.

Det skyldes dels, at det er ressourcekrævende at omlægge undervisningen til at foregå udendørs hver anden uge. Dels kan store byskoler have vanskeligt med at finde plads til eleverne i naturen, forklarede han.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.