Hotel leverede tilbagetrukket kød til ældre – ejer havde ikke tjekket sin mail
Indehaveren af Hotel Outup ved Varde trodsede advarslen og sendte mad med tilberedt, tilbagetrukket kød ud til en gruppe ældre.
Den 8. juni klokken 07 begyndte medarbejdere på Hotel Outrup nær Varde at tilberede en portion hakket svinekød, som senere på dagen skulle sendes ud til en gruppe ældre, der er en del af kommunens madordning.
Klokken 07.32 tikkede en mail ind i hotelles mailindbakke om, at det pågældende svinekød var blevet trukket tilbage efter fund af salmonella.
Klokken 10.30 så hotelindehaver Marianne Staal mailen med meddelelsen om tilbagetrækningen. På det tidspunkt var kødet allerede tilberedt og havde ifølge hotelindehaveren »nået en kernetemepratur på 78 grader.«
Derfor valgte Marianne Staal at sende maden ud til pensionisterne alligevel. Det skriver Jydskevestkysten.
Den handling har nu kostet en bøde på 40.000 kroner og en sur smiley, eftersom Fødevarestyrelsen ved et kontrolbesøg 11. juni – altså tre dage senere – kunne konstatere, at hotellet på det tidspunkt stadig opbevarede godt ni af de i alt 36 kilo svinekød. Resten var altså blevet tilberedt.
Overfor mediet erkender indehaveren, at hun foretog et fejlskøn. Ifølge mediet har fødevarestyrelsen ikke konstateret, at nogen er blevet syge af at spise kødet.
Det er ikke kun på Hotel Outrup, at man har problemer med at overholde Fødevarestyrelsens regler.
På en måned har restauranter hos den succesfulde burger-kæde, The Burger Shack, fået fem sure smileyer af styrelsen, heriblandt for at opbevare 115 kilo for gammelt oksekød. Det har bl.a. Ekstra Bladet afdækket den seneste uge.
Derudover har kæden fået massiv kritik for mislede forbrugerne i deres markedsføring. Det fik Burger Shack-direktør, Christoffer No Kjærholm, til mandag at meddele, at han stopper som direktør.
The Burger Shack har eksisteret siden 2016 og tæller i dag 15 restauranter.