Annonce
Indland

Pindsvin tørster og dør på stribe i varmen: Haveejere kan komme dem til undsætning

Ekspert siger, at det "aldrig har været så heftigt, som det er nu".

Haveejere kan hjælpe ved at stille noget vand ud i deres haver, også selvom de ikke har set et pindsvin på matriklen i årevis. Arkivfoto.

Måske har du ikke lagt mærke til det, men i øjeblikket tumler der flere dehydrede pindsvin rundt i Danmark end normalt.

Kombinationen af høje temperaturer og tørke har gjort, at Pindsvinehjælp Nordjylland opfordrer folk til hjælpe til med at håndtere problemet.

»Vi er flere plejere, der får voldsomt dehydrerede pindsvin ind, som trods intens væskebehandling ikke står til at redde,« skriver Pindsvinehjælp Nordjylland på Facebook.

Over for DR forklarer leder Tine Christiansen, at seks dyr er døde i løbet af de seneste syv dage, selvom de er blevet behandlet:

»Det har aldrig været så heftigt, som det er nu, og dyrene dør simpelthen imellem fingrene på os«.

Pas på med at forsøge at redde pindsvin: De kan blive så stressede, at de dør af det

Hendes kollegaer i Aarhus og på Amager melder om det samme problem, siger hun, og situationen vil blive forværret, når der inden længe kommer unger rundt omkring.

Haveejere kan hjælpe ved at stille noget vand ud i deres haver, også selvom de ikke har set et pindsvin på matriklen i årevis.

Det kan for eksempel ske i en stegepande, underkop eller urtepotte, forklarer Tine Christiansen. Det hjælper dog ikke at sætte vand ud i for eksempel et fuglebad eller en havedam, da det er for svært tilgængeligt for pindsvinene, siger hun.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her