Annonce
Indland

Danmarkshistoriens længst siddende borgmester er død

Kjeld Rasmussen, der var borgmester i Brøndby Kommune i 39 år, er død. Han blev 91 år.

Kjeld Rasmussen blev valgt til borgmester i Brøndby i 1966, en post han besad frem til 2005. Foto: Simon Jeppesen

Danmarkshistoriens længst siddende borgmester, socialdemokraten Kjeld Rasmussen, er død. Det oplyser folketingsmedlem Morten Bødskov (S) på vegne af familien. Han blev 91 år.

Blå bog: Kjeld Rasmussen var den længst siddende borgmester

Kjeld Rasmussen blev valgt til borgmester i Brøndby i 1966, en post han besad frem til 2005.

Kjeld Rasmussen har således haft stor indflydelse på Brøndbys udvikling fra bar mark til en moderne kommune, der ikke mindst er kendt for sit fodboldhold.

Brøndby IF hylder afdød bykonge før AaB-opgør

For to år siden forklarede han i et interview med lokalavisen Folkebladet, hvorfor sporten var så vigtig for ham.

- Det er en sammenhængskraft alle disse mennesker imellem, fordi uanset alder, uanset uddannelse, uanset hvor du kommer fra, og uanset hvordan du opfører dig, hvis du kan navigere på et hold i cricket, håndbold og fodbold, så er det sådan, at man hjælper hinanden, sagde Rasmussen.

Kjeld Rasmussen var om nogen inkarnationen af den socialdemokratiske vestegnsbykonge. Og han var en af de markante stemmer, der fra slutningen af 1980'erne gentagne gange advarede om, at den danske integrationspolitik var på forkert kurs.

Brøndbys borgmester i et årti er død

Et synspunkt, som den socialdemokratiske partiledelse siden har givet vestegnsborgmestrene ret i.

Kjeld Rasmussen blev uddannet cand.jur. i 1955 og var fra 1958 advokat med møde for Højesteret.

Kjeld Rasmussen blev 91 år og sov stille ind lørdag. Han efterlader sig hustru, børn og børnebørn.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
90-års fødselsdag i Brøndby
Brøndby kom søndag med en 3-1 sejr over Silkeborg tilbage i sejrssporet i Superligaen, og gav samtidig sin tidligere mangeårige borgmester en fornem fødselsdagsgave.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Legendarisk Jeep kører ind i fremtiden
Jeep Wrangler har stort set ikke ændret sig siden slutningen af 1980’erne, men næste år kommer klassikeren i en ny udgave. Essen er stadig den gamle Jeep tilsat mere komfort og et design med glimt i øjet. 
Se flere
Spånplade: Hele Danmark arbejder for Kronospan
Når danskerne afleverer træ på den lokale genbrugsstation, arbejder de for Kronospan i Pindstrup, der fabrikerer spånplader til bl.a. køkkener, skriveborde og gulve. For når Kronospan fremstiller spånplader, er 75 procent af træet genbrugstræ, hvor rigtig meget af det stammer fra landets genbrugsstationer. Der er penge i genbrug – en omsætning på ca. 500 mio. kr. årligt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her