Indland

Tre sangerinder hædres med veje i Københavns Sydhavn

Sangerinderne Etta Cameron, Grethe Ingmann og Monica Zetterlund bliver hver især hædret med en vej i det nye byområde i Københavns Sydhavn.

Etta Cameron var med til at udbrede gospel i Danmark. Hun døde i 2010, men nu får hun en vej opkaldt efter sig i København. Arkivfoto: Holger Bundgaard

De tre saglige sangerinder Etta Cameron, Grethe Ingmann og Monica Zetterlund bliver inden længe hædret med hver deres vej i et byudviklingsområde på Sluseholmen Syd.

Med undtagelse af Lone Kellermanns Vej er de resterende veje i området opkaldt efter mandlige musikere såsom Otto Brandenburg og Dexter Gordon. Men mandag godkendte Teknik- og Miljøudvalget i København de tre nye vejnavne.

Den nye teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten ser beslutningen som et forsøg på at skabe lidt mere balance mellem kønnene i den kommende bydel.

»Der er en skævvridning mellem mænd og kvinder, når det kommer til navne på veje, pladser og parker i København. Vi har nu muligheden for at reducere den ulighed en smule, og det skal vi benytte os af. Det kommer til at tage tid at udligne uligheden, men det her kan være med til at sætte en kurs for navngivning af offentligt steder i København,« siger hun i en pressemeddelelse.

Monica Zetterlund (1937-2005) var en svensk skuespiller og internationalt anerkendt jazzsangerinde.

Etta Cameron (1939-2010) var ligeledes både skuespiller og sangerinder, særligt indenfor jazz- og gospel. Og mange husker hende nok for hendes rolle som dommer i de første sæsoner af TV2's talenshow Scenen er din, hvor hun rundhåndet uddelte store femtaller til deltagerne.

Grethe Ingmanns (1938-1990) langvarige sangkarriere omfattede mange stilarter, men hun huskes primært for "Dansevise", der sikrede hende sejren ved Det internationale Melodi Grand Prix i London i 1963 sammen med Jørgen Ingmann.

Fælles for de tre er, at de alle har en tilknytning til København ved eksempelvis at have boet i byen i en periode.

Vejene bliver indviet den 1. marts.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Stærke kvinder stråler og dominerer filmfest i Berlin

Komplekse, kvindelige hovedkarakterer har i mange år været savnet på film. I år præger de Berlin Film Festival, og i en remake af Susanne Biers "Efter brylluppet" skal Mads Mikkelsen og Rolf Lassgård erstattes af Julianne Moore og Diane Kruger.

Kommentar: Den 4. marts bliver en skæbnedag for Europa

Merkel har slidt sine partnere ned både ude og hjemme, og resultatet kan blive en simultan politisk krise.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Stærke kvinder stråler og dominerer filmfest i Berlin
Komplekse, kvindelige hovedkarakterer har i mange år været savnet på film. I år præger de Berlin Film Festival, og i en remake af Susanne Biers "Efter brylluppet" skal Mads Mikkelsen og Rolf Lassgård erstattes af Julianne Moore og Diane Kruger. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her