Dette er en kronik skrevet af en ekstern kronikør. Jyllands-Posten skelner skarpt mellem journalistik og meningsstof. Vil du skrive en kronik? Læs hvordan her.
  • For abonnenter

Vores tillid trænger til en ny værdipolitik

De borgerlige partier løber en stor risiko ved – i mangel på et mere konstruktivt projekt, der underbygger tillidsdannelsen i samfundet – at føre en politik, der sår mistillid og splittelse.

Artiklens øverste billede
De borgerlige partier​ leder i øjeblikket efter noget, der kan samle det, der engang var en ”blå blok”. Tidligere kunne de samle sig om fordelingspolitiske spørgsmål. Men i en tid, hvor økonomien er i topform, og der reelt set ikke længere findes arbejdsløshed, er det blevet svært at være borgerlig, skriver Michael Böss. Tegning: Rasmus Sand Høyer

En meningsmåling fra Epinion viste i sidste måned, at udlændingespørgsmålet på blot fem år er gledet langt ned ad listen blandt de politiske spørgsmål, danske vælgere prioriterer højest. Da de blev spurgt i 2016, svarede 21 pct. af dem, at udlændingepolitik var det vigtigste politiske spørgsmål. I undersøgelsen fra december var det kun 7 pct. Den vidtgående politiske enighed, der i mellemtiden er skabt om udlændingepolitikken, har altså vist sig at have haft en virkning.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen