Dette er en kronik skrevet af en ekstern kronikør. Jyllands-Posten skelner skarpt mellem journalistik og meningsstof. Vil du skrive en kronik? Læs hvordan her.
  • For abonnenter

Så er Arne reddet. Men hvad med Jesper og alle de andre syge?

Det ville klæde statsministeren også at rette op på de uretfærdigheder, som hun selv var med til at skabe som beskæftigelsesminister, og som dagligt kaster syge endeløst rundt i systemet.

Artiklens øverste billede
Tegning: Rasmus Sand Høyer

Så blev det Arnes tur, skrev flere medier tirsdag den 18. august, da Socialdemokratiet fremlagde udspillet til retten for tidlig pension. Ordningen, der vil omfatte ca. 38.000 mennesker, primært ufaglærte og faglærte, vil koste omkring 3 mia. kr. i 2025.

Mit spørgsmål til statsministeren er derfor: Hvad er de syges rettigheder? Hvornår kan syge opnå retfærdighed? Hvornår kan syge i det mindste blive behandlet ordentligt, så de ikke skal løbe spidsrod mellem læger, sagsbehandlere og praktikforløb, mens de udfylder skema efter skema for at ”bevise” deres uarbejdsdygtighed?

»Det danske velfærdssamfund har skabt et af de rigeste og mest lige lande i verden. Den tillid og det fællesskab, vi har i Danmark på tværs af indkomst og generationer, er helt enestående. Det skal vi værne om og styrke

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen