Dette er en kronik skrevet af en ekstern kronikør. Jyllands-Posten skelner skarpt mellem journalistik og meningsstof. Vil du skrive en kronik? Læs hvordan her.
  • For abonnenter

Globaliseringen er slået et årti tilbage

Coronakrisen er blevet en fribillet til mere protektionisme og forstærker en udvikling, der allerede var i gang. Men modstanderne af globalisering vil snart opdage, at konsekvenserne på arbejdsmarkedet er alvorlige, hvis portene til verden lukker sig.

Artiklens øverste billede
Danmark har gennem mange år opnået store gevinster ved globaliseringen. Vi kan ikke tage fortsatte gevinster for givet, og coronakrisen betyder, at vi må vinke farvel til nogle af disse gevinster. Skal vi modgå denne perfekte storm, kræver det en kæmpe indsats, skriver forfatterne til kronikken. Arkivtegning: Rasmus Sand Høyer

Finanskrisen satte for 12 år siden en stopper for årtiers stigende global økonomisk integration. Senere fik protektionismen ny medvind fra Donald Trump, Kinas brud på demokratiske spilleregler og de to landes indbyrdes handelskrig. Samtidig er der jo brexit, som igen styrer mod et no deal.

De følelser, som forbindes med globaliseringen, er vanskelige at håndtere og fører nemt til populisme.

Og nu leverer coronakrisen så et nyt grundstød til idéen om en global verden, hvor varer, tjenester, kapital og mennesker flyder frit over grænserne. Det er hård kost for Danmark, hvo

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen