Dette er en kronik skrevet af en ekstern kronikør. Jyllands-Posten skelner skarpt mellem journalistik og meningsstof. Vil du skrive en kronik? Læs hvordan her.
  • For abonnenter

Beboere til leje er retsløse over for boligbosserne

Én million danskere bor til leje i den almene sektor, men de står svagt over for selskabernes direktører og boligbosser. Beboerdemokratiet er bedre til at arrangere julefester end til at kæmpe for lejerne.

Artiklens øverste billede
Den almene sektor må forholde sig åbent til uvaner og magtmisbrug i egne rækker. I privatkapitalistiske brancher kendes klageorganer som Advokatnævnet og Ankenævnet for Forsikring, men boligbosserne ser stadig sig selv som ”det godes tjenere”, der ikke har brug for den slags. Arkivtegning: Niels Bo Bojesen.

»Lejet, men helt dit eget. Brug din råderet i boligen – og få f.eks. et nyt køkken eller badeværelse«. Sådan reklamerer boligselskabet Domea.dk for almene beboeres råderet til at foretage forbedringer i deres bolig.

Vi er en af de mange familier, der handlede i tillid til dette. I 2009 fik vi et nyt køkken, det samme gjorde andre familier i vores rækkehuse. Domea faciliterede processen, vi besøgte flere køkkenfirmaer, og vi betalte lånet over huslejen: 575 kroner ekstra

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen