Dette er et internationalt debatindlæg: Jyllands-Posten har sammensat et korps af kommentatorer, der debatterer og analyserer verden omkring os.
  • For abonnenter

Strategisk partnerskab med Kina kan næppe genoplives med lidt grøn sminke

Debatten om dansk​ diplomatisk boykot af vinter-OL i Beijing demonstrerer et fornyet pres på partnerskabet mellem Danmark og Kina.

Artiklens øverste billede
Er forholdet til Beijing under bedring? Efter Jeppe Kofods besøg annoncerede parterne nemlig, at man er blevet enige om et nyt arbejdsprogram med fokus på danske mærkesager, såsom klimaændringer, grøn omstilling og miljøbeskyttelse. Men er det nok for at genoprette et forhold, der har budt på en del kriser i de senere år? Arkivtegning: Rasmus Sand Høyer

Da Jeppe Kofod i slutningen af november lagde vejen forbi Kina, var der tale om det første besøg fra en dansk udenrigsminister i over tre år.

I den mellemliggende periode er det langtfra blot pandemien, som har lagt en dæmper på de førhen så hyppige højniveaubesøg mellem de to lande.

Snarere har det danske udenrigsministerium haft mere end rigeligt at gøre med at håndtere en nærmest endeløs række af bilaterale kriser, som har kastet det dansk-kinesiske stra

Læs alle artikler i
én måned for 1 kr.
Gennemsnittet læser 69 artikler pr. måned –
sværvægterne læser 150 artikler pr. måned.
Kom godt i gang

Andre læser

Mest læste

Del artiklen