Dette er et internationalt debatindlæg: Jyllands-Posten har sammensat et korps af kommentatorer, der debatterer og analyserer verden omkring os.
  • For abonnenter

Fragmentering af det politiske landskab tvinger politikerne til principfast principløshed

I en tid med politiske ekstremer gav midten af det politiske spekter god mening som forkæmper for de demokratiske idealer. Men spørgsmålet er, om det giver nogen mening i dag?

Artiklens øverste billede
Nu, hvor Joe Biden sidder i Det Hvide Hus, følger Senatets minoritetsleder, Mitch McConnell, Donald Trumps modvillige, men pålidelige håndlanger, den samme drejebog, som han finpudsede i Barack Obamas tid som præsident. Og Jan-Werner Müller er skeptisk over, hvorvidt det politiske centrum har en fremtid. Arkivtegning: Rasmus Sand Høyer

Joe Bidens ambitiøse planBuild Back Better” er blevet bremset og reduceret af to demokratiske senatorer, Kyrsten Sinema fra Arizona og Joe Manchin fra West Virginia, der jævnligt beskrives som ”centrister”. Adskillige observatører har undret sig over, hvad den betegnelse egentlig dækker over i 2021. Det er ikke kun kynikere, der har mistanke om, at de pågældende mere er selvcentrerede, end de er centrister, og at de kun er styret af målet om at blive genvalgt.

Nutidens republikanere har kastet sig ud i et enormt projekt, som omfatter ekstrem manipulation med valgkredsgrænserne, vælgerundertrykkelse, undergravning af valg og hindring af lovgivningsprocessen, idet de ikke viser nogen interesse i at gå på kompromis.

Ud fra

Læs alle artikler i
én måned for 1 kr.
Gennemsnittet læser 69 artikler pr. måned –
sværvægterne læser 150 artikler pr. måned.
Kom godt i gang

Andre læser

Mest læste

Del artiklen