Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Fup og fakta om DOKK1-udnævnelsen

På sin blog på JP kalder David Trads kåringen af DOKK1 som ”Systematic – Public Library of the Year 2016” for fup og beskylder den for ”at lugte af korruption’. Det er grove beskyldninger, som ikke har hold i fakta.

Prisen er ganske rigtigt indstiftet af Slots- og Kulturstyrelsen, som en del af Modelprogrammet for Folkebiblioteker. Realdania har støttet modelprogrammet, men er ikke involveret i prisen og har således hverken betalt eller været med til at udpege vinderen.

Der er hverken statslige eller kommunale penge i præmien til vinderen. Prisen er i år sponsoreret af Systematic – en virksomhed der blandt andet leverer it-udstyr til danske biblioteker. At en virksomhed, der beskæftiger sig med biblioteker, ønsker at sponsorere en bibliotekspris, er der hverken noget mærkeligt eller ”korrupt” i.  Systematic har naturligvis heller ikke siddet i dommerkomiteen.

Udover mig som formand, så består dommerkomiteen af uafhængige, faglige eksperter i biblioteksdrift og arkitektur og fysisk indretning af biblioteker, og komitéen har foretaget en faglig vurdering ud fra de til prisen opstillede kriterier af de nyetablerede biblioteker, som er blevet indstillet til prisen. Der har været fuld enighed om vinderen, og jeg kan som formand stå 100 % på mål for, at alle komiteens 8 medlemmer har arbejdet sagligt og seriøst på at udvælge det bedste bibliotek ud fra de kriterier, der er stillet op.

Det er rigtigt at seks af dem var danskere, men jeg synes ærlig talt, at det er groft at antyde at vi ikke har arbejdet seriøst og sagligt med udvælgelsen.

Oplysningerne om prisen fremgår i øvrigt tydeligt af modelprogrammets hjemmeside. Ligesom at prisen de to tidligere år gået til et australsk og svensk bibliotek.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.