• For abonnenter

Bofællesskaber er populære, men kan være vanskelige at låne til

De fællesskabsorienterede boformer vinder frem, men flere pengeinstitutter er tilbageholdende med at bevilge lån. 58-årige Astrid Boilesen og hendes mand blev afvist af deres bank, da de bad om et lån til en bolig i et sjællandsk bofællesskab.

Artiklens øverste billede
Astrid Boilesen og hendes mand er begge omkring 60 år og bor i en ejerlejlighed på Østerbro i København, og nu er de gået i gang med at planlægge, hvordan de gerne vil leve som pensionister. De har tidligere haft en gård og har nu kastet deres kærlighed på et nyt bofællesskab, Sjællandsk Muld ved Hvalsø i Lejre. Men deres bank sagde nej. Foto: Charlotte de la Fuente

I disse år vælger flere og flere at flytte sammen i forskellige former for bofællesskaber, men det kan være en udfordring at få bankerne og realkreditinstitutterne med på boligeventyret. Det oplevede 58-årige Astrid Boilesen og hendes mand, efter de havde besluttet sig for at sælge deres ejerlejlighed og flytte i det kommende bofællesskab Sjællandsk Muld i Hvalsø Kommune. Parret forhørte sig derfor om muligheden for et realkreditlån, men blev ifølge Astrid Boilesen mødt af en afvisning.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen