Seat Ibiza går i højden

Den nye Seat Arona er seneste skud i rækken af høje crossover-modeller fra VW-koncernen.

Artiklens øverste billede
Den nye Seat Arona har klare træk til den større Ateca. Den er otte cm længere end en Ibiza. Foto: Seat

Den er lillebror til Seat Ateca, koncernfætter Skoda Karoq og kan se op til endnu større familiemedlemmer som VW Tiguan og Skoda Kodiaq. Vi taler om den nye Seat Arona, der bygger på samme MQB A0-platform som den netop lancerede Seat Ibiza, men som helt i tidens ånd er gået i højden.

Arona er med sine 4,14 meter godt otte cm længere end Ibiza, den største forskel ligger i en mere lodret forrude og højden, hvor den nye crossover er hævet godt 10 cm. Det giver ikke alene mere hovedhøjde for og bag, men også et større bagagerum, som er på 400 liter. Samtidig byder den på bedre udsyn og indstigning.

Seat lancerede den større Ateca i fjor, mens en endnu større crossover-model forventes til næste år.

Den opskrift er også essensen bag de andre mange nye crossover-modeller, som dukker op i år i klassen omkring 200.000 kr.

Arona disker på med muligheden for fuld sikkerhedspakke med automatisk nødbremse og advarsel for krydsende trafik ved bakning, mens der også kan udvides med en stor 8 tommer berøringsskærm, som kan spille sammen med bakkamera, nøglefri start og trådløs opladning af telefonen. Udstyrsmulighederne omfatter også Apple CarPlay og Android Auto samt opgradering til et Beats Audio-lydsystem.

Sportslig FR-model

Modellen lanceres med de trecylindrede 1,0 TSI-motorer på 95 hk og 115 hk som grundmotorer, mens en firecylindret 1,5 liters TSI-benzinmotor på 150 hk er næste trin. Dieselprogrammet er på to 1,6 liters motorer på 95 hk og 115 hk. De fleste motorer kan fås med DSG-automatgearkasse med dobbeltkobling. En sportslig FR-model har bl.a. opsætning med fire køreprogrammer, nemlig Normal, Sport, Eco og Individual, mens undervognen kan sættes op i to indstillinger.

Modelviften udvides yderligere til næste år, når der kommer en storebror, som skal matche Skoda Kodiaq, mens VW barsler med en Golf, der matcher Seat Ateca inden for kort tid.

Danske priser eller udstyr kendes endnu ikke for Seat Arona, som lander herhjemme sidst på året.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen