Aarhus Universitetshospital: Send ikke blomster eller gaver

Aarhus Universitetshospital frabeder sig, at man sender blomster, chokolade eller andre gaver til hospitalet.

Artiklens øverste billede
Man må hverken sende, medbringe eller aflevere gaver til Aarhus Universitetshospital på grund af risiko for smitte. Arkivfoto: Stine Rasmussen.

For at undgå unødvendig risiko for smittespredning frabeder Aarhus Universitetshospital sig, at man sender blomster, chokolade og andre gaver til hospitalet.

»Vi er kede af at være kommet i en situation, hvor man ikke kan give gaver til sine syge pårørende, men vi ser ikke andre muligheder i denne situation. Det skyldes, at vi står med en meget smitsom sygdom, og det at få ting udefra ind på hospitalet indebærer en smitterisiko. Man ved, at virus kan overleve på ting, og derfor er vi nødt til at sige, at vi ikke kan bringe fysiske ting ind på hospitalet i denne periode,« siger lægefaglig direktør Jørgen Schøler Kristensen.

Sekundært vil det også frigive noget tid til personalet, at de ikke skal håndtere tilsendte gaver.

»Vi kan komme i en situation, hvor vi har brug for alt personale til at passe patienter, så de ikke har tid til at håndtere blomster, chokolade og gaver på korrekt vis. Hverken til patienter eller til dem selv,« siger Jørgen Schøler Kristensen.

Ring i stedet

Forbuddet mod gaver kommer oven i, at det heller ikke i disse uger er muligt at besøge sine pårørende på hospitalet. Jørgen Schøler Kristensen opfordrer pårørende til i stedet at ringe, sende beskeder eller tale sammen over videoopkald.

»Prøv at se, om du ikke kan bruge nogle af de moderne, digitale løsninger til at tale med dine pårørende. Det kan jo i mange tilfælde lade sig gøre,« siger han.

Nære pårørende til patienter i kritisk tilstand og forældre, der besøger egne børn er dog undtaget fra det landsdækkende besøgsforbud, ligesom barslende også gerne må have en ledsager med.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen