*

2004: Han gav danske læsere en modbydeligt hård klump i maven

”Undtagelsen” blev afvist på forlaget People’s Press, før den blev en bestseller for Gyldendal. Forfatteren ville ikke skrive den om eller forkorte den, for voksenmobning kan ikke beskrives kort. Der skal mange sider til at beskrive alle de bittesmå ting, som tilsammen bliver til ondskab.

1994: Da 68'er-generationens børn ikke gad mere

»Jeg vil bare vise samfundet, hvad folk født efter 1960 tænker om ting. Vi er dødtrætte af åndssvage labels, af at være marginaliserede i lortejobs, og vi er trætte af at høre andre fortælle os om os selv,« forklarede den 28-årige forfatter om sin bog "Generation X".
Se flere
Forsiden lige nu

Sherlock Holmes’ danske mareridt

Verdens største detektiv klarede de fleste opgaver med bravour – men i Danmark måtte han, eller rettere hans skaber, Arthur Conan Doyle, give op over for folk, der udnyttede ham.
50 år 50 bøger

Jyllands-Postens kulturredaktion portrætterer de vigtigste bøger på dansk fra perioden 1962-2011, udvalgt af avisens kulturredaktion.

Artikelserien blev publiceret første gang på JP Premium i juni-august 2012. Den genudsendes på JP Premium hen over sommeren 2016, hvor du kan læse eller genlæse alle artiklerne - én hver dag.

Se listen: Disse 50 valgte vi
Tilbud til abonnenter
Annonce
Annonce
Annonce
Anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her