1996: Heltinden i syvende måned afslører forbrydernes simple hjerner

I Coen-brødrenes "Fargo" spørger man til sidst sig selv, hvem der er mest naiv; Forbryderen, der løber vanvittige risici i jagten på hurtige penge, eller den moralske helt, der forestiller sig, at alle skulle kunne give sig tilfreds med at få et maleri af en gråand på et tre cents-frimærke?
Se flere
Forsiden lige nu

JP mener: Nu må det identitetspolitiske vanvid stoppe

Det er godt, at det glade og latterlige identitetspolitiske vanvid på CBS kommer frem, så man forhåbentlig kan få sat en stopper for udviklingen.

Retten er sat: Derfor er "Love Actually" den mest uetiske film nogensinde

David Jacobsen Turner
Jo, du skal krybe sammen med din udkårne på sofaen i aften og se en hjertevarmende julefilm. Men nej, det skal ikke være en filmisk voldtægt fra England, og nu skal jeg fortælle dig hvorfor.

Dansk Folkeparti: Marokkanske indbrudstyve og Said Mansour skal hjem nu

Peter Skaarup
Det er uholdbart, at 13-årige marokkanere rejser rundt og begår kriminalitet, uden at de europæiske lande kan gøre andet end at hæve pegefingeren og sige fy. ​
Om temaet

Jyllands-Postens kulturredaktion har kåret 50 års vigtigste film, som har kunnet ses i danske biografer.

I 50 artikler portrætteres de film, som redaktionen har fundet vigtigst i perioden 1963-2012.

Artikelserien blev publiceret første gang på JP Premium i juli-august 2013. Den genudsendes på JP Premium hen over sommeren 2016, hvor du kan læse eller genlæse alle artiklerne - én hver dag.

Anbefaler

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her