McEnroe efter Williams-debat: Lad nu bare en mand og en kvinde spille mod hinanden

Er Serena Williams bedre end nr. 700 blandt mændene, lyder spørgsmålet.

Artiklens øverste billede
Serena Williams er ifølge tennislegenden John McEnroe alle tiders bedste kvindelige tennisspiller, men han er nysgerrig omkring, hvordan hun ville rangere sig hos mændene. Foto: Polfoto

John McEnroe erkender, at hans kommentar, om at Serena Williams kun ville være nummer 700 på mændenes rangliste, måske har fået lidt rigeligt opmærksomhed.

Men ... når alle nu alligevel er begyndt at snakke med om hans udsagn, hvorfor så ikke bare få det afgjort på banen, lyder amerikanerens ræsonnement nu i et nyt interview.

McEnroes nye interview er givet til et show på CBS. Her prøver han at udrede trådene i debatten.

»Jeg havde et behov for at forsvare mig selv og forklare, hvad jeg virkelig mente. Og det er, hvor jeg tror, hun ville være rangeret blandt mændene,« siger han til CBS ifølge the Guardian og fortsætter:

»Jeg har en løsning. Lad os løse problemet. Jeg er sikker på, at mændene ikke ville bakke op om det her - lad mændene og kvinderne spille mod hinanden. Så behøver vi ikke gætte længere.«

McEnroe skal dog nok ikke forvente, at det bliver Serena Williams, der repræsenterer kvindesiden i en sådan kamp.

Hendes reaktion på hans første udmelding var nemlig, at hun bad ham om at holde hende helt ude af sådanne spekulationer.

Men faktisk har Williams allerede spillet mod en mand for at afgøre styrkeforholdet. Det skete i 1998.

Her deklarerede Serena Williams samt hende søster Venus, at de kunne slå enhver mand uden for top 200 i verden.

Den udfordring tog tyske Karsten Braasch op, eftersom han var placeret som nummer 203. Braasch spillede derefter et sæt mod hver af søstrene - og vandt med 6-1 over Serena og 6-2 over Venus.

I 1999 gik Serena Williams ind i kønskampen endnu engang, da hun på det tidspunkt var blevet 18 år gammel og lå nummer fire i verden. Hun prøvede således at få et wildcard til mændenes single-kampe ved Eurocard Open.

Ansøgningen blev afvist, og siden er Williams' interesse for debatten altså tilsyneladende aftaget i styrke.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen