McEnroe om falmende tennis-es: Nu vil han hellere kramme end dræbe

Novak Djokovics nedtur skyldes hans storkrammende træner, mener John McEnroe

Artiklens øverste billede
Novak Djokovic krammer for meget og "dræber" for lidt, synes John McEnroe. Her mødes Djokovic med Juan Martin del Potro ved nettet. Foto: Charles Krupa/AP

Den serbiske tennisstjerne Novak Djokovic har syntes langt væk fra sin topform i 2017 indtil videre med kun en enkelt turneringssejr.

Og den i sin tid iltre amerikanske tennisspiller John McEnroe, som nu er kommentator, har måske en forklaring. Han ser nemlig med stor skepsis på den træner, som Djokovic for tiden anvender.

Efter serberen i fjor stoppede sit samarbejde med Boris Becker, har han nemlig hyret spanieren Pepe Imaz, en forhåndværende tennisspiller som efter sin karriere har påtaget sig en rolle af en form for guru. Blandt andet med fokus på lange kram - til McEnroes umiddelbare kritik.

»Fra et følelsesmæssigt synspunkt følte han måske, at han ville tage en ind, som vil give folk en masse kram. Det kan man ikke nødvendigvis omsætte til også at have et dræberinstinkt. Det betyder ikke, at det automatisk forsvinder, men du vil ikke ende i en situation hvor det hele handler om fred og kærlighed, og du så bagefter skal gå ud og prøve at trampe på andres hoved på banen,« lyder det fra McEnroe til The Guardian.

McEnroe er i dag tenniskommentator. Arkivfoto: Polfoto

Djokovic' enlige turneringssejr i år kom helt tilbage i januar, inden han er røget ud af de efterfølgende turneringer. I Australian Open blev hans banemand endda en usbeker, som lå nummer 117 på verdensranglisten.

Faldet i form er markant i forhold til 2016, hvor han vandt både Australian- og French Open.

McEnroe er ikke den første, som har peget på Pepe Imaz som en forklaring på Djokovic' nedtur. Spanieren har derfor allerede kommenteret på snakken, som han godt kan forstå, er opstået. Han siger dog, at Djokovic' nedtur er et helt normalt udsving i form som så mange andre. En nedtur de arbejder på at stoppe.

McEnroe medgiver da også til The Guardian, at en gammel skade kan spille en rolle i nedturen, men ellers holder han fast i sin kritik:

»Jeg forestiller mig, at det er en proces. Men det skyldes en kombination af flere ting - hvad end der så foregår udenfor banen. Han havde en skade for et år siden, en nedtur og så bidrager alt det her til det.«

Frem mod Wimbledon prøver Djokovic ud over Imaz også at hyre Andre Agassi ind som træner.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen