• For abonnenter

Alternativt livssyn har kastet verdens bedste tennisspiller ud i stormvejr i Australien: Vaccinemodstand og evnen til at rense forurenet vand med ord

Novak Djokovic har altid gået sin egen vej. Det har givet ham 20 grand slam-titler, men også et stort problem midt i en pandemi. Hans vaccinemodstand kan nemlig nu koste ham deltagelsen i Australian Open, da de australske immigrationsmyndigheder har annulleret hans visum tre dage før turneringens begyndelse.

Artiklens øverste billede
Novak Djokovic var i corona-opposition allerede i første bølge. Han udtalte sig kritisk om vacciner, før de var opfundet. Foto: Loren Elliott/Reuters

Fem minutters gang fra tennisanlægget i Wimbledon i det sydvestlige London ligger Wat Buddhapadipa.

Det er en mindre buddhistisk park. Selve hovedtemplet, der ligger tilbagetrukket fra vejen, skinner af bladguld og krogede ornamenter. Med sine farver og rødder i Thailand stikker parken ud i et kvarter, der er domineret af ældre tilvoksede millionvillaer beboet af den engelske overklasse.

Novak Djokovic har jævnligt besøgt stedet for at meditere, når han har spillet Wimbledon.

»Der er et enormt pres under denne turnering, og det er stressende for alle, så jeg har brug for et sted, hvor jeg kan lukke ned og genoplade mine batterier. Stedet er meget roligt og smukt, og jeg nyder at tilbringe tid der,« sagde Novak Djokovic i 2013 inden finalen imod briten Andy Murray.

Den lokale helt, Andy Murray, forklarede, at han i stedet brugte tv-serier til at koble fra.

20 af de store

Den 34-årige Novak Djokovic har altid gået sine egne, og ofte alternative, veje igennem sin karriere. En indstilling, der nu tegner til at koste ham deltagelsen ved dette års Australian Open efter længere tids ballade. Tre dage før turneringens start fik han fredag annulleret sit visum af de australske immigrationsmyndigheder og står dermed til at skulle forlade landet, men Djokovic-lejren har appelleret afgørelsen og kan dermed nå at give sagen endnu et tvist.

I en meningsmåling i Australien udført af Newscorp

Læs alle artikler i
én måned for 1 kr.
Gennemsnittet læser 69 artikler pr. måned –
sværvægterne læser 150 artikler pr. måned.
Kom godt i gang

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen