*

Håndbold

De danske mestre stiller med tre målmænd

Klubbens 45-årige fysioterapeut skal stadig være med på bænken som målmand, selvom klubben henter ekstra keeper.

Den 45-årige Tom Jensen har ikke stået fast som målmand siden 2004. I weekenden fik han CL-debut foir BSV. Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

De danske mestre fra Bjerringbro-Silkeborg har problemer på målmandsposten, fordi klubbens sædvanlige andenmålmand, Sebastian Frandsen, har brækket hånden og er ude i en måned.

Det efterlader Søren Rasmussen alene i målet.

Tom er faktisk en god målmand. Jeg tænker, at vi tager tre målmænd med i de kommende kampe. Der er ingen grund til at tage chancer.
Peter Bredsdorff-Larsen, cheftræner i BSV

I weekenden Champions League-kamp imod Kadetten Schaffhausen skrev klubben den 45-årige fysioterapeut Tom Jensen ind på holdkortet. Han er tidligere ligamålmand, men har ikke stået seriøst på mål i 14 år.

Nu hiver klubben endnu en målmand ind i truppen. Det er den 22-årige Emil Vase, der normalt passer målet for moderklubben Silkeborg-Voel i 3. division. Emil Vase hjalp også til i sidste sæson, da Søren Rasmussen var skadet.

Tre målmænd med

Men BSV vil stadig fastholde den 45-årige Tom Jensen i truppen og på bænken i de kommende kampe. Både Tom Jensen og Emil Vase kan komme i spil allerede onsdag aften, når BSV møder Århus Håndbold på hjemmebane.

»Tom er faktisk en god målmand. Jeg tænker, at vi tager tre målmænd med i de kommende kampe. Der er ingen grund til at tage chancer. Søren (Rasmussen, red.) kan også få en bold i hovedet,« siger cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen.

Søren Rasmussen har, ligesom flere andre målmænd, tidligere været sat ud af spillet på grund af en hjernerystelse.

Tom Jensen fik to minutter på banen imod Kadetten Schaffhausen, da det hele var afgjort. Tom Jensen har ikke spillet fast siden 2004. Han tror ikke, at han i åbent spil kan stoppe mange bolde i Champions League.

»Det vil næsten være naturstridigt. Der jo Champions League. Det er ikke for motionister. Måske på et straffekast, er der en reel chance. I åbent spil vil det være svært, med mindre der er nerver på, og psykologien spiller i, så har man nogle gange en chance,« siger Tom Jensen.

Emil Vase var ikke skrevet ind i BSV’s trup til gruppespillet i Champions League, og derfor kunne han ikke bruges i weekendens kamp. Det kan han dog blive nu, fordi det er muligt at ændre i truppen frem til 1/8-finalen, hvor BSV møder ungarske Pick Szeged.

Søren Rasmussen har stået glimrende i de seneste måneder med præstationen i Kiel som højdepunktet.

Men uden en professionel makker på bænken, mærker han et ekstra pres.

»Når Frandsen er ude, er vi jo lidt mere skrøbelige og sårbare, og selvfølgelig er jeg da lidt mere presset. Men jeg føler mig nu rimeligt godt rustet til at håndtere situationen,« siger Søren Rasmussen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her