*

Håndbold

»Jeg er den første, der beder om lov til at stå på kassen«

Håndbold: Landsholdets altmuligmand, Henrik Møllgaard, skrev for kort tid siden under med en af verdens største håndboldklubber, Paris Saint-Germain. Bagspillerens store repertoire er meget værdsat begge steder.

De siger, at Paris er kærlighedens hovedstad. Den er Henrik Møllgaard i hvert fald blevet forført af. Romancen mellem ham og den franske mesterklub Paris Saint-Germain Handball døde ikke ud under de første seks måneder af lejeopholdet. Tværtimod.

For ni dage siden blev den 31-årige bagspiller fra Gredstedbro nemlig købt af mægtige PSG, til hvem han altså i forvejen var udlånt fra Skjern Håndbold i denne sæson.

Men hvad er det lige, ham Møllgaard kan, siden en af de største klubber i verden har landet ham permanent?

Lidt af hvert. Det er analysen fra hans holdkammerat i PSG og på det danske landshold, Mikkel Hansen.

Blå bog

Henrik Møllgaard

  • 31 år gammel
  • 196 cm høj, 97 kg tung
  • 26 kampe, 36 mål for PSG

»En komplet spiller er vel nogle meget gode ord at bruge om Henrik. Han er også let at have med at gøre, så han er faldet let til i gruppen. Det er ikke altid super nemt, når man flytter til et andet land med kultur, sprog og de ting, så det er fedt, at det er gået så smertefrit, og at han også har leveret inde på banen fra første fløjt,« siger Hansen.

At Henrik Møllgaard især er en alsidig herre sportsligt, er den danske landstræner, Gudmundur Gudmundsson, enig med Mikkel Hansen i.

»Han kan spille på næsten alle positioner og hjælpe os i mange områder. Både i vores forsvar og angreb. Det er vigtigt for os, at vi får brugt det,« siger Gudmundsson.

En ulempe at være allround

I sin karriere har Henrik Møllgaard både optrådt som venstre- og højresav, spilfordeler samt helt ude på venstreflanken. Derfor ser han sig selv som en allround-type.

»Jeg har egentlig altid kunnet lidt af det hele, men også villet lidt af det hele. Det har været sjovt, for det har bare handlet om at komme ind at vinde, uanset hvilken plads, jeg har skullet spille på.«

»Men det har nok også været en ulempe. For det tog jo nogle år, før jeg så også blev god nok til at komme derop, hvor vi snakker om at spille på landsholdet og i en stor udenlandsk klub. Det er jo kommet i en meget sen alder i forhold til så mange andre. Hvis nu jeg havde valgt at blive specialist på én plads, var det måske en anden håndboldkarriere, jeg havde fået,« siger Henrik Møllgaard.

Aldeles værdiløs på stregen

Adspurgt, hvilke tjanser Henrik Møllgaard ikke mestrer, lyder svaret fra ham:

»På stregen er jeg fuldstændig værdiløs. Men jeg tror faktisk, at jeg kan spille en udmærket højre fløj. Dér har jeg også et par varianter fra. Jeg vil også holde fast i, at jeg sagtens kan stå på mål, for så svært er det jo heller ikke. Det er jeg nødt til at sige. Du skal jo bare gå ind og tage bolden,« siger Møllgaard.

Så du ser dig selv som potentielt tredjevalg, hvis de to keepere i en kamp bliver sat ud af spil?

»Står vi med skader og røde kort, er jeg stensikkert den første, der rækker en hånd i vejret og beder om at få lov til at komme ind på kassen.«

Det er dog ikke ligefrem på kassen, Møllgaard skal gøre sig forhåbninger om at stå ved EM i Polen, som for Danmarks vedkommende går løs på lørdag kl. 20.15.

Gudmundsson tager 17 mand med til EM i Polen

»Det er ingen tvivl om, at han får nogle opgaver i forsvaret. Efter René Toft blev skadet, savner vi jo generalen dernede, så der er et stort hul, som vi skal have fyldt op. Det er Henrik en af spillerne, der skal være med til,« siger Gudmundur Gudmundsson.

Det er Henrik Møllgaard da også selv indforstået med.

»Vi er mange, som er nødt til at skulle løfte, for René er en forsvarsspiller i verdensklasse. Også den dygtigste, vi har, og vi har ikke en naturlig arvtager, som vi bare kan sætte ind i stedet for. Derfor er vi mange, som både skal tage ansvar, men også skal i gang med at gøre tingene en anelse anderledes nu. Forhåbentlig kan jeg bidrage med en masse til det forsvar,« lyder det fra den nye PSG-signing.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her