Håndbold

Rasmus Lauge: Vi skal finde hinanden igen

Playmaker Rasmus Lauge savner timing, men ellers er THW Kiel-spilleren ved at være oppe i fulde omdrejninger.

På grund af korsbåndsskade, har Rasmus Lauge stadig et stykke vej endnu, før kampformen er i top. Foto: Lars Poulsen/Polfoto

En alvorlig skade har sat Rasmus Lauge ud af spillet i længere tid, men nu er THW Kiel-playmakeren ved at være tilbage i topform.

Rasmus Lauge
  • Født: D. 20. juni 1991 i Randers (23 år)
  • Klub: THW Kiel (Tyskland)
  • Position: Playmaker

Mandag blev det til masser af spilletid og tre mål i 24-23-sejren over Sverige i Malmö Arena. Det var den første VM-test for de danske håndboldherrer inden slutrunden i Qatar senere i denne måned.

Lauge føler, at han er ved at være tilbage i topform, men han er glad for igen at få fast kamptræning på klub- og landsholdet, som han har savnet.

Få glimt af storhed da Danmark slog Sverige med mindst mulig margin

- Fysikken, styrken og hurtigheden er, hvor den skal være. Det er lige i øjeblikket et spørgsmål om timing. Den sidder der sgu ikke endnu. Men det, tror jeg, er generelt for hele holdet.

- Det er derfor, vi skal spille træningskampe. Det er for at finde hinanden igen. Vi har været væk fra hinanden i lang tid. Det var mine første træninger, som jeg har haft sammen med holdet, så timingen er der ikke, siger Lauge.

Der venter yderligere tre testkampe i weekenden ved træningsturneringen Totalkredit Cup, og det ser Lauge frem til, for det er kampe, han mangler.

- Formmæssigt synes jeg ikke, at der er noget at sætte på det. Kondien kunne godt være lidt bedre, men jeg har jo ikke haft tid til at træne det op i sådan et skadesforløb, hvor jeg skulle direkte ind og spille kampe.

- Det kommer lige så stille og roligt, når jeg får mere og mere spilletid. Det var fint med 40 minutter mod Sverige, hvor jeg virkelig fik pulsen op og oplevet presset, lyder det fra Lauge.

Danmark skal møde Slovenien, Island og Sverige i den kommende weekends VM-testkampe. Den første spilles fredag aften i Odense.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her