Skærpede testkrav giver nerverne comeback i VM-lejren

Spillerne bakker op om flere test. Men det skaber også nervøsitet, fordi resultatet kan få store konsekvenser.

Artiklens øverste billede
Mette Tranborg mener, at det er helt på sin plads, at man tager forholdsregleri som eksempelvis krav om test inden en kamp ved VM. Foto: Lars Poulsen

Tiden med afslappede coronarestriktioner er forbi ved håndbold-VM. Det Internationale Håndboldforbund har befalet, at spillernes fremover skal testes, hver gang de skal i kamp i turneringen.

Det sker i et forsøg på at bremse den smitte, der så småt er begyndt at stikke sit grimme fjæs frem på nogle af holdene.

De danske spillere hilser de skærpede krav velkommen. Men indstiller sig samtidig på, at der venter nervepirrende minutter, når de venter på at få resultatet af testene.

Er testen positiv, ryger spilleren nemlig i isolation i ti dage, hvilket er en evighed i en kompakt turnering med finale om to uger.

- At spille et VM betyder sindssygt meget for os alle sammen. Hvis jeg skulle blive sendt ud, så tror jeg, at jeg skal bruge flere år på at komme mig over skuffelsen, siger fløjspilleren Lærke Nolsøe.

- Det ville virkelig være ærgerligt, hvis det skulle sætte en stopper for mit eventyr her i december. Derfor er der som regel stor jubel, når de negative testresultater begynder at tikke ind, lyder det fra Viborg-spilleren.

De danske spillere er ikke blevet testet, siden de ankom til spillerhotellet i tirsdags.

I den oprindelige plan skulle de derefter testes igen før mellemrunden, før kvartfinalen og før medaljespillet. Nu bliver det altså før hver eneste kamp i stedet.

Selvom det både betyder ekstra besvær og uundgåelig nervøsitet, vækker ændringen tilfredshed i den danske lejr.

Dansk Håndbold Forbunds sportschef, Morten Henriksen, efterlyste tidligere på ugen flere test i turneringen, efter at blandt andet Østrigs VM-trup har været hårdt ramt af coronasmitte.

- Jeg synes, det er helt på sin plads, at man tager de forholdsregler, så man modvirker, at der er noget, der spreder sig, siger skytten Mette Tranborg.

- Men det er jo nervepirrende, fordi man risikerer at være positiv, selvom man ikke føler sig syg. Så står man der med håret i postkassen. Slutrunden er jo stort set forbi, hvis man bliver testet positiv.

- Heldigvis har vi noget på programmet, mens vi venter på svarene, så man har ikke så meget tid til at gå og tænke over det, siger hun.

De danske spillere skal på banen igen mandag aften mod Sydkorea.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen