Nikolaj Jacobsen: Vi får Danmark tilbage på VM-guldniveau

Danmark kan komme tilbage på VM-niveauet fra 2019, siger Nikolaj Jacobsen efter kåring som verdens bedste.

Verdens bedste håndboldtræner på herresiden.

Den titel kan landstræner Nikolaj Jacobsen bryste sig af, efter at han lørdag blev udråbt som modtager af prisen for 2019 af Det Internationale Håndboldforbund (IHF).

VM-guldet, der sikrede Jacobsen hæderen, ligger efterhånden halvandet år tilbage i tiden. Siden fulgte i januar i år et skuffende EM, hvor Danmark røg ud allerede efter det indledende gruppespil.

Jacobsen føler sig overbevist om, at han kan få det danske landshold tilbage på guldniveauet fra sidste år.

- Det er jeg ikke i tvivl om. Hvis jeg ikke troede det, havde jeg overladt posten til en anden, siger landstræneren.

- Vi havde en skidt turnering i januar og var ikke helt der, hvor vi skulle være. Så bliver man straffet på internationalt niveau. Vi må på træningsbanen og gøre det bedre næste gang, siger han.

Nikolaj Jacobsen er blot den anden dansker, som modtager prisen som årets træner. Ulrik Wilbek opnåede samme hæder i 2011, hvor han ligeledes var landstræner for herrerne.

- Det betyder rigtig meget. Det er en rigtig stor pris og den største, jeg kan vinde som træner, siger Jacobsen.

Han kunne samtidig se en af landsholdets profiler modtage prisen som årets spiller. I kamp med landsmændene Rasmus Lauge og Mikkel Hansen samt norske Sander Sagosen og kroatiske Luka Cindric blev målmand Niklas Landin kåret som årets herrespiller for 2019.

Landin har sværmet om prisen, mener landstræneren.

- Med det år, Niklas har haft for det danske landshold og Kiel, synes jeg, det er fortjent, han løber med den. Han har bejlet til den titel i mange år, så jeg tænker, at det var hans tid denne gang.

Mikkel Hansen modtog prisen i 2011, 2015 og 2018.

Anja Andersen har som den eneste danske kvinde modtaget prisen som verdens bedste håndboldspiller. Det gjorde det i dag 51-årige landsholdskoryfæ i 1997.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen