Annonce
Fodbold

Se, hvad landsholdsspillerne kan tjene på at komme i EM-finalen - og vinde den

DBU og holdets anfører mener ikke, at bonusordningen bør blive sammenlignet med herrelandsholdets.

Pernille Harder (tv) og resten af kvindelandsholdet spiller torsdag semifinale ved EM. Foto: DRESLING JENS

Det er blevet kaldt både historisk og sensationelt - sikkert er det i hvert fald, at det danske kvindelandshold er på vej mod finalen ved EM i fodbold 2017.

Det fører ikke bare til jubel blandt danskerne derhjemme og på stadion, eller glæde blandt de spillerne, der er ved at sikre sig karrierens største sportslige triumf.

Der venter også en økonomisk gevinst for de danske landsholdsspillere, hvis de i første omgang vinder over Østrig i torsdagens semifinale og senere finalen.

Indtil videre har anfører Pernille Harder og co. indtjent 25.709 kroner alene ved at kvalificere sig videre fra den indledende pulje og yderligere 30.567 kroner for at deltage i semfinalen.

Nu kan de se frem til 35.993 kroner ved at spille sig i finalen, oplyser spillerforeningens direktør, Mads Øland, til kvindesport.dk.

Hvis Danmark vinder hele turneringen, får hver spiller 51.418 kroner.

Til sammenligning modtog hver af de 23 spillere på herrelandsholdet minimum 800.000 kroner - uanset antal spilleminutter og resultater under slutrunden - under den seneste EM-slutrunde, holdet deltog i, i 2012.

Det oplyser DR Nyheder.

DBU vil ikke bekræfte beløbene, da man »helst ikke sammenligne herrernes og kvindernes landshold«, ifølge kommunikationschef Jakob Høyer.

»Men det er ikke nogen hemmelighed, at vi (DBU, red.) har nogle helt andre indtægter omkring herrelandsholdet end kvindelandsholdet. Det gælder alt fra salg af tv-rettigheder til sponsorater og til billetindtægter. Netop derfor glæder vi os over den succes, som kvindelandsholdet oplever i øjeblikket. Det skaber forhåbentlig flere indtægter, som vi kan investere i kvindefodbold. Det fortjener de«, siger Jakob Høyer til DR Nyheder.

Også spillere som Pernille Harder nedtonet diskussionen om forskellen mellem kvinder og mænds bonusordninger.

»Jeg synes ikke, at man skal sammenligne os med herrerne. Det er to vidt forskellige universer. Men jeg synes selvfølgelig, at vi fortjener lidt mere, end vi går rundt og får generelt i kvindefodbold«, siger angriberen til TV 2.

Danmark møder Østrig torsdag klokken 18.00.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her