Fornem pokalfinale afspejler sig i karakterbogen

Læs Jyllands-Postens karakterer til spillerne i pokalfinalen.

Artiklens øverste billede
Var Stephan Andersen ikke blevet pokalfighter, skulle det have været Cornelius. Flot afsked inden turen går til Italien. Foto: Lars Poulsen/Polfoto

FC København har for anden sæson træk vundet “The Double” herhjemme og det efter den tredje pokalfinale-sejr i træk efter 3-1 over Brøndby. Både Brøndby-spillere og FCK-spillere får gode karakterer af Jyllands-Posten efter præstationerne i Parken.

Brøndby:

Frederik Rønnow

Karakter: 4

Landsholdsmålmanden kunne ikke decideret klandres for nogen af målene, men havde omvendt nok taget minimum et af forsøgene på en endnu bedre dag. Rønnow tabte også klart målmandsduellen med Stephan Andersen.

Johan Larsson

Karakter: 7

Som vanligt en af Brøndbys bedste spillere. Stod for flere gode ryk frem i banen i første halvleg, men havde det mere svært under FCK-overtaget de sidste 45 minutter.

Hjörtur Hermansson

Karakter: 4

Sat af Cornelius ved 1-0-scoringen, hvilket endte som den episode, man “bedst” husker Hermansson fra undervejs i kampen. Islændingen og makker Röcker har det svært i kampene mod Cornelius og Santander.

Benedikt Röcker

Karakter: 02

Ligesom Hermansson tabte en afgørende duel mod Hermansson, gjorde Röcker det samme mod Santander ved 2-1-målet.

Svenn Chrone

Karakter: 02

Pokalfinalen blev heller ikke kampen, hvor Svenn Crone kom af med beskrivelsen som en af Brøndbys svageste markspillere. For lidt offensiv og for mange fejl i opspillet.

Frederik Holst

Karakter: 4

Løbeindsatsen kan man ikke sætte noget på. Men den fodboldmæssige udbytte af Holsts tilstedeværelse var til at overse. På baggrund af pokalfinalen giver det mening, at han med stor sandsynlighed ikke er at finde i klubben efter sommerferien.

Rudolph Austin

Karakter: 7

Gjorde sit for, at FCK sjældent sad på den centrale midtbane i lange perioder af gangen. Duelstærk som bare pokker og igen af Brøndbys bedste dette forår.

Hany Mukhtar

Karakter: 10

Var frisparket gået op i nettet, havde det sendt Muhktars navn i en viral cyklus verden rundt. I stedet måtte tyskeren nøjes med en flot assist og atter være manden, der styrede spillet, når Brøndby var bedst frem i banen.

Christian Nørgaard

Karakter: 7

En lidt bedre udgave af Frederik Holst. Arbejdsindsatsen var i den grad i orden, men den teknisk dygtige midtbanemand satte ikke sit aftryk på kampen i form af mål eller store chancer.

Teemu Pukki

Karakter: 10

Bedste mand sammen med Muhktar. Pukki var skarp ved sin udligning og decideret uheldig, da Stephan Andersen reddede et mere end kvalificeret forsøg i anden halvleg.

Kamil Wilczek

Karakter: 7

Wilczek kunne have scoret to mål og burde have gjort det en enkelt gang. Angriberens sæson har været flot, men han var ikke været i stand til at overtage et derby.

Zsolt Kalmar – UB

Gustav Nilsson – UB

Kevin Mensah – UB

FC København

Stephan Andersen

Karakter:10

I sin sæsons største kamp leverede den tidligere landsholdsspiller en fremragende præstation, der tilmed gav ham titlen som årets pokalfighter af sportspressen.

Nicolai Boilesen

Karakter: 7

Kastet ud i en uvant situation som venstrefodet højreback. Men Boilesen klarede det hæderligt og lod sig ikke fange i nogen situationer, der kunne føre til mål.

Mathias ’Zanka’ Jørgensen

Karakter: 7

Måske er karakteren endda i den lave ende. “Zanka” Jørgensen clearede det, der kom hans vej. Om end, det typisk ikke var for meget over for Wilczek. Fornem afslutning på FCK-tiden med både at løfte pokal- og DM-trofæet.

Erik Johansson

Karakter: 7

Vandt ikke samtlige sine dueller, som når han er allerbedst. Omvendt sad man heller ikke med en fornemmelse af, at Johansson ville koste FCK noget.

Ludwig Augustinsson

Karakter: 4

Ligesom Cornelius og “Zanka” Jørgensen sluttede Augustinsson med at vinde sit fjerde af fire mulige trofæer de seneste to sæsoner. Mod Brøndby dominerede den svenske back dog langt mindre offensivt end vanligt.

Benjamin Verbic

Karakter: 4

God i kombinationerne omkring feltet, men heller ikke mere rent offensivt, hvor aktionerne sjældent førte til noget målfarligt.

William Kvist

Karakter: 7

Stort løbearbejde og gjorde meget til, at Muhktar ikke blev endnu mere afgørende, end tilfældet i forvejen var. Stærkeste mand på en midtbane, der ikke altid havde overskud mod Brøndbys presspil.

Jan Gregus

Karakter: 7

Gregus spillede en af sine bedste kampe som FCK-spiller. Løb godt rent defensivt og tabte ikke hovedet, som tidligere i denne sæson, når han kom i pressede situationer.

Youssef Toutouh

Karakter: 7

Den karakteristiske sparkefinte kostede Toutouh en stor målchance i første halvleg. Tæt på fire-tallet i anden halvleg, da han blev for usynlig.

Andreas Cornelius

Karakter: 10

Meget tæt på 12-tallet, men brændte en kæmpe chance inden sit første mål. Var Stephan Andersen ikke blevet pokalfighter, skulle det have været Cornelius. Flot afsked inden turen til Italien.

Federico Santander

Karakter: 10

Afgjorde reelt kampen med sit flotte mål kort før tid. Har tidligere hverken leveret mål eller nok løbearbejde i de store kampe. Sådan var det slet ikke i pokalfinalen.

Uros Matic – UB

Andrija Pavlovic - UB

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.