*

Fodbold

Mads Øland om svensk matchfixing: Flere er involveret

Det er usandsynligt, at kun én spiller blev kontaktet af matchfixere, mener direktøren for Spillerforeningen.

Svensk fodbold er i chok, efter at man torsdag måtte aflyse storkampen i Allsvenskan mellem IFK Göteborg og AIK Stockholm på grund af forsøg på matchfixing.

En AIK-spiller var få dage forinden blevet kontaktet af en person, som havde bedt ham om at præstere dårligt. Ellers ville vedkommende komme efter spilleren og dennes familie.

Den information videregav AIK-spilleren til myndighederne, og det fik Det Svenske Fodboldforbund (SVFF) til at aflyse kampen.

Göteborg-sportschef Mats Gren kom til at nævne, at der var tale om en målmand fra AIK, og at der var flere involverede, men de udtalelser trak han senere tilbage.

Mens AIK-spilleren altså har trodset truslerne og fortalt sin historie, så er Mads Øland, direktør for Spillerforeningen i Danmark, sikker på, at andre spillere også er blevet kontaktet.

Fra politiaflytninger i matchfixing-miljøet ved man således, at der er en tommelfingerregel om, at man skal bruge fire spillere på et hold for at kunne skabe det ønskede resultat.

- Det er usandsynligt, der kun er én. Det giver ikke nogen mening, når man ved, hvordan en fodboldkamp er og ved, hvordan de kriminelle arbejder med det.

- Der har nok været flere, der er blevet trykket på, siger Øland til TV2.

Han siger, at andre kan have anmeldt noget lignende omkring kampen, men at de personer måske ikke har haft lyst til at stå frem offentligt, som AIK-spilleren har gjort.

Mads Øland mener desuden, at vi sagtens kan forvente lignende sager i dansk fodbold på et tidspunkt.

- Det er helt usandsynligt, at vi går fri. Den danske Superliga og de øvrige rækker er så interessante i fodboldhierarkiet, at de er interessante for de kriminelle netværk.

- Så på et eller andet tidspunkt vil vi opleve det ligesom i de øvrige nordiske lande, siger han.

For et par år siden blev flere personer også dømt i en stor matchfixingsag i norsk fodbold.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport

Disse 11 har løftet ligaen

I disse dage spiller Superligaen færdig for i år, mandag aften tager Randers FC mod FC Midtjylland i årets sidste kamp, inden de 14 klubber går på ferie og lader op til januars hårde grundtræning og jagten på forstærkninger.
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere
Nye familier: »Julen er et potentielt minefelt«
Med stigningen i antallet af skilsmisser er der også kommet en stigning i antallet af sammenbragte familier. De forskellige traditioner og høje forventninger kan føre til konflikter, men med de nye familiemedlemmer kommer også muligheden for at gentænke julen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her