Wieghorst fik hævn uden at ønske den

AaB-træneren fik revanche mod sin tidligere klub og kan nu skimte mesterskabsslutspillet.

Artiklens øverste billede
AaB-anfører Rasmus Würtz var klar med en krammer til Jannik Pohl, der med sin overtidsscoring skaffede AaB tre vigtige point. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Fodbold kan udvikle sig så paradoksalt.

For lidt over et år siden forlod Morten Wieghorst AGF som afskediget. Søndag aften var det ham, der var ovenpå, da han i sin AaB-debut var med til at hamre sin tidligere klub ned mod bunden af rækken.

Og mens Wieghorst sprang energisk rundt med knyttede næver ved begge sit holds mål i 2-1-sejren på Ceres Park, stod han anderledes afdæmpet med hænderne i træningsbuksernes lommer efter kampen. Hævn? Nej, det mente han nu ikke, at han havde jagtet.

»Jeg er ikke typen, der er ude efter hævn. Det, der betyder noget for mig, er at hjælpe AaB. Og det synes jeg, at jeg gjorde i dag,« sagde han.

Var det så ikke i det mindste specielt at være tilbage på sin gamle hjemmebane, ville journalisterne vide.

»Da jeg først stod ude på banen, kunne jeg lige så godt have stået i Slagelse,« sagde Wieghorst med et skævt smil.

Anderledes svært havde AaB-træneren ved at skjule sine følelser, da det handlede om den vigtige sejr i ”den jyske klassiker”. En sejr, der blev grundlagt af et debutantmål fra nyindkøbet Jakub Sylvestr samt en overtidsscoring fra indskiftede Jannik Pohl, efter at AGF ellers havde hentet gæsternes føring og lignede en mulig vinder.

»Der var en særlig nerve i kampen, fordi begge hold var tvunget til at vinde for at holde liv i drømmen om topseks. Derfor kunne kampen aldrig blive et skønmaleri, men jeg synes, at vi perioder – særligt omkring vores første mål – viste, at vi kan spille god fodbold. Jeg tror, at vi i den kommende tid vil se flere eksempler på den slags,« sagde Morten Wieghorst.

Et af Morten Wieghorsts første, tydelige aftryk var valget af det offensive talent Rasmus Thellufsen. Den 20-årige tekniker havde inden søndagens kamp spillet én kamp for AaB, en indskiftning mod netop AGF. Søndag var han for første gang i startopstillingen.

Ros fra målscorer

Han har potentialet til at bidrage til netop den boldbesiddende, teknisk betonede fodbold, Morten Wieghorst ønsker at praktisere.

Derudover gav AaB-træneren chancen fra start til andre af klubbens egne talenter som Frederik Børsting, Magnus Christensen og Joakim Mæhle. Ikke revolutioner, langtfra, men alligevel en markering af, i hvilken retning den tidligere landsholdsspiller vil.

En anden lokal AaB-dreng, målscorer Jannik Pohl, roste efter kampen sin nye træner.

»Jeg kan rigtig godt lide vores nye spillestil. Han (Wieghorst, red.) virker rigtig engageret til træning, og samtidig har han jo været spiller selv, så han kan vise os, hvordan man skal gøre tingene. Det inspirerer mig meget,« sagde Jannik Pohl.

Samtidig glædede angriberen sig over sit første sæsonmål, efter at han i efteråret var en af dem, der leverede flere grelle afbrændere. Kun ét superligahold scorede færre mål end nordjyderne i efteråret.

Det skal den 28-årige slovakiske angriber Jakub Sylvestr, hentet i FC Nürnberg, være med til at ændre på – særligt efter søndagens ”rekordsalg” af angriber Christian Bassogog til Kina, der fik AaB til at opjustere med 25 mio. kr. Og slovakken leverede fra start.

»Jeg håber, at det kan være med til at løfte min selvtillid, så det bliver bedre for hver runde,« sagde han.

Med sejren er AaB nu ét point efter en plads i mesterskabsslutspillet.

»Vi vidste inden kampen, at vi havde fem runder til at hente en firepoints føring, så det var en enorm vigtig runde for os,« siger Morten Wieghorst.

Og så ikke et ord om hævn.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen