AGF: Der kom lige en EM-slutrunde på tværs

Fodbold: AGF og klubberne fra de lavere niveauer i Europa må væbne sig med tålmodighed i sommerens transfervindue.

Artiklens øverste billede
Først skal de store klubber handle, inden det bliver AGF-sportschef Jens Anderssons tur. Foto: Ida Munch

Der er lidt feriestemning over den store pavillon, der er stillet op ved AGF’s klubhus på Terp Skovvej. Fodboldspillerne slapper af på stranden eller hjemme i sofaen, der er kun få biler på parkeringspladsen.

Indenfor er der en anelse liv. Sportschef Jens Andersson og chefscout Peter Christiansen er på job, for dem er det højtid, en slags juleaften. Det er nu, der skal handles spillere til en ny sæson. Jens Andersson taler i mobil, Peter Christiansen er ved at se en gammel fodboldkamp på sin pc.

Hele foråret har de to rejst rundt i Europa og resten af verden for at syne spillere, der kan være interessante for en klub fra den danske Superliga.

Markedet i stå

»Hele foråret har vi arbejdet på at scoute spillere og tage kontakt til deres agenter. Så stoppede sæsonen. Normalt så begynder man at få svar på, om man kan få spillerne ind. Men det, som er specielt i år, er, at da sæsonen stoppede, så gik markedet i stå. Det er på grund af EM,« siger Jens Andersson.

Han er ikke overrasket over udviklingen, for han har trods alt været længe i branchen.

»Sådan er det. Først skal EM spilles, dernæst skal de store klubber handle nye spillere, og så begynder det så småt at drysse ned på os. Man ved, at i år med slutrunder, sker det meste i slutningen af vinduet.

Desuden begynder Superligaen allerede midt i juli, og mange andre ligaer begynder først meget senere. Det bliver en speciel udfordring for de danske klubber denne sommer,« forudser Jens Andersson.

AGF’s spillere og trænere gik på ferie den 1. juni, de vender tilbage på mandag for at forberede sig på en ny sæson.

»De første dage efter at spillerne og trænerne gik på ferie, var jeg utålmodig. Vi havde sagt farvel til flere spillere, og vi ville så hurtigt som muligt finde nye med det samme. Men så må vi minde hinanden om, at processen ser anderledes ud denne sommer. Vi skal have tålmodighed og sørge for, at vi får de rette spilere ind,« lyder det fra sportschefen.

Selv om der er kommet flere lande med ved EM-slutrunden, er det næppe her, AGF skal gøre sig håb om at rekruttere nye spillere. Og slutrunden trækker handlerne ud.

Vil ikke skrive under

»Spillerne vil ikke skrive for hurtigt under på nye aftaler. Hvis vi vil have aftaler på plads straks, skal vi betale mere. Sådan er det. Tilbuddet skal være langt højere end det, som spilleren får fra andre for at få ham til at skrive under nu og her. Men det er vi ikke i stand til at gøre lige nu i AGF rent økonomisk. Derfor er vi nødt til at have lidt is i maven,« siger han.

Det er forholdsvis mange spillere, som Jens Andersson og Peter Christiansen skal have styr på i det felt af navne, som AGF går efter at tilknytte.

»Lad os sige, at vi skal erstatte de fire-fem spillere, der har forladt os. Så har vi måske et felt på 15-20 navne. To-tre alternativer per plads. Det er spillere, som vi er aktive omkring. Ud over det har vi yderligere navne på vores liste, men vi er måske ikke så aktive på de navne. Men de er med i overvejelserne,« siger Jens Andersson.

Alle forberedelserne kan alligevel vælte, hvis AGF får et bud på en af klubbens egne spillere, eller hvis det pludselig viser sig, at AGF kan hente en spiller, som man egentlig ikke havde forventet, man kunne tiltrække.

»Så kan en spiller godt komme ind højt på listen, selv om vedkommende måske ikke har været inde i overvejelserne. Der er mange faktorer, der spiller ind, og som man skal tage hensyn til.«

Sæsonstart den 17. juli

Den nye sæson med 14 klubber går i gang den 17. juli for AGF’s vedkommende med en udekamp i Haderslev mod sølvvinderne fra Sønderjyske.

»Idéen er, at når Superligaen går i gang, vil vi selvfølgelig have så meget på plads, som vi kan have. Men der er muligvis også spillere i vores trup, der er aktuelle i andre klubber. Og den interesse kommer måske senere på sæsonen. Så hvis vi sælger en spiller i dette vindue, bliver det efter, at ligaen er gået i gang, tror jeg.«

Handler i august

Sommerens transfervindue er åbent helt frem til og med august, altså spilles der syv runder i Superligaen, inden klubberne reelt ved, hvilke spillere de kan disponere over indtil årsskiftet og et nyt vindue.

»Det bliver en udfordring for alle de danske klubber, når de skal handle i dette transfervindue. Min fornemmelse er, at de danske klubber gerne vil have meget klar til ligastart. Men så kommer der måske bud på spillerne i august, og så kan transfervinduet begynde forfra i Danmark,« siger AGF’s sportschef.

Hans fornemmelse er, at der vil begynde at ske handler i Danmark inden længe.

»De fleste Superliga-klubber begynder at træne i næste uge, og de vil gerne have så mange spillere på plads som muligt. Om der kommer til at ske noget hos os, vil vise sig. Jeg håber det,« siger Jens Andersson.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.