Et forfærdeligt forår sluttede med bare ét point til nedrykningsstregen: »Vi har været for bange og afskrækkede af hele situationen«

AGF rundede et katastrofalt forår af med en 10. plads og endnu et uafgjort resultat i sæsonens sidste spillerunde. Med cheftræner David Nielsens afsked efter en skuffende sæson forventer midtbaneslider Nicolai Poulsen nu markante ændringer på Fredensvang.

Artiklens øverste billede
David Nielsen var glad for den afsked, tilskuerne til AGF's kamp mod FC Nordsjælland gav ham på sæsonens sidste spilledag. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Der herskede en besynderlig stemning på stadion, da de hårdtprøvede aarhusianske spillere lørdag tog imod FC Nordsjælland i sæsonens sidste kamp. Selve opgøret var blottet for betydning, eftersom aarhusianerne allerede på forhånd havde klaret frisag og sikret sig endnu en sæson i landets bedste række på trods af et ellers helt igennem katastrofalt forår.

Og lørdagens strabadser på grønsværen endte ganske symptomatisk for aarhusianernes sæson med endnu et uafgjort resultat.

Et forfærdeligt nedrykningsspil blev dermed spillet til ende uden én eneste sejr – og 2-2-resultatet mod nordsjællænderne blev samtidig den 14. kamp i streg uden tre point på kontoen.

Alt i alt resulterede strabadserne i en skuffende 10. plads. Blot ét sølle point over den faretruende nedrykningsstreg.

Det har sgu ikke altid været lige sjovt at møde ind om mandagen efter endnu en tabt kamp og en præstation, som vi på ingen måde har kunnet være tilfredse med.

Nicolai Poulsen, midtbanespiller, AGF

Et par uofficielle fangrupper havde for at understrege deres utilfredshed varslet et decideret boykot af stemningen fra start til slut i lørdagens opgør, hvilket ikke overraskende satte sit tydelige præg på atmosfæren. Det eneste, der gav anledning til højlydt jubel og stående applaus, var, da den afgående cheftræner David Nielsen for uigenkaldeligt sidste gang luntede ned bag det ene mål inden kampen for at tage afsked med de mest inkarnerede fans – et moment, der stod i skærende kontrast til den ellers matte stemning.

Da opgøret først var blevet sparket i gang, fik piben igen en anden lyd fra de selvsamme tilhængere, der resolut rullede et banner ud på tribunen med en slet skjult hilsen til klubbens ledelse og spillere:

»Kig indad!«

»Det har gjort ondt«

Efter slutfløjtet var det tydeligt at mærke på flere af det aarhusianske mandskabs mest iøjnefaldende skikkelser, at sæsonen, der nu er gået på hæld, har været en rædsom oplevelse.

»Det har været enormt hektisk – og frustrerende,« indledte midtbaneslideren Nicolai Poulsen, da han troppede op i mixed zone.

»Det har sgu ikke altid været lige sjovt at møde ind om mandagen efter endnu en tabt kamp og en præstation, som vi på ingen måde har kunnet være tilfredse med. Det har gjort ondt på os spillere gennem en lang periode. Det har gjort ondt at se, at vores fans selvfølgelig også har været ramte af de dårlige resultater. Deres utilfredshed er helt på sin plads,« understregede den defensive knokler, inden han forsøgte sig med en årsagsforklaring på forårets tvivlsomme resultater:

»Vi har været udsat for en stor udskiftning i spillertruppen og på trænerbænken. Vi mistede (før sæsonstart, red.) vigtige profiler, som har vist sig at være enormt svære at erstatte … og det har måske ikke været så let at få den samme kvalitet ind lige med det samme – selv om jeg sagtens tror, at det kan ske over tid. Samtidig havde vi svært ved at acceptere, at vi ikke kunne indfri vores målsætning om topseks. I stedet kom nedrykningsspøgelset pludselig snigende og var til sidst alarmerende tæt på. Vi har været for bange og afskrækkede af hele situationen omkring en potentiel nedrykning … det hænger måske også sammen med, at vi denne gang har været en forholdsvis ung trup, som for alvor har kunnet mærke det gevaldige pres, som både medierne, fansene og klubben selv er med til at lægge,« fastslog Poulsen.

Sulten har manglet

Humøret var knap så brødebetynget hos David Nielsen.

Til pressen slog han fast, at var »rigtig glad« for den afskedssalut, som samtlige tilskuere på stadion havde givet ham lørdag eftermiddag efter fem »fantastiske« år i klubben.

Især ville han gerne huskes for at have orkestreret »inspirerende fodbold«, der i hvert fald i et par sæsoner kunne fremprovokere nervøse miner hos selv de stærkeste hold i ligaen.

I sin sidste peptalk i omklædningsrummet havde David Nielsen dog trods alt forlangt, at der skulle helt andre boller på suppen, når det i skrivende stund slukørede mandskab efter en kort sommerferie atter stempler ind på Fredensvang.

»Det kræver meget mere at spille i denne klub end det, spillerne har bevist i foråret,« understregede han med alvor i stemmen.

En kontant udlægning, som Nicolai Poulsen tilsluttede sig:

»Sulten har manglet … selv om man ender i nedrykningsspillet, skal der stadig ild i øjnene, hver gang man går på banen. Det har der ikke altid været. Det skal være langt bedre i næste sæson. Vi er heller ikke idioter nede i omklædningsrummet. Vi ved godt, at der nu kommer til at ske en vis udskiftning. Samtidig skal vi have en ny træner ind, som kan ruske lidt op i tingene … Men så er jeg heller ikke i tvivl om, at vi nok skal få et slagkraftigt hold i næste sæson.«

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.