OB satte ubesejrede Helsingør på plads i pokalen

Helsingørs dukse fra 1. division kunne ikke skabe pokaloverraskelsen hjemme mod OB, som vandt sikkert.

Artiklens øverste billede
Angriberen Emmanuel Sabbi scorede til 1-0 for OB, som vandt ude over Helsingør i den danske pokalturnering. Arkivfoto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Helsingør har ikke tabt en eneste kamp i denne sæson i den næstbedste fodboldrække og har lige nu kurs mod oprykning til Superligaen.

Men tirsdag aften tabte 1. divisions førerhold 0-3 hjemme til OB i den danske pokalturnering. Dermed er fynboerne videre til ottendedelsfinalerne.

Helsingør, som også havde vundet to pokalkampe over HB Køge og Skjold, var aldrig i nærheden af sejren mod OB.

På godt ti minutter i første halvleg satte OB det hele på plads med tre mål.

Angriberen Emmanuel Sabbi viste gode dribleevner og flot sparketeknik efter 11 minutter, da han trak ind i feltet og krøllede bolden op i fjerneste målhjørne.

Efter 19 minutter headede OB-stopperen Kasper Larsen 2-0-målet i kassen, da ingen dækkede ham op bagest i feltet på et frispark.

Tre minutter senere afgjorde angriberen Max Fenger reelt kampen, da han scorede til 3-0 på en friløber, hvor han udnyttede en for kort tilbagelægning fra en Helsingør-spiller.

OB, som har haft en svær periode i Superligaen med kun to sejre i ni kampe, fik i denne periode tanket masser af selvtillid på Helsingør Stadion.

I resten af kampen gik det bedre for Helsingør, som konstant forsøgte at fremtvinge en reducering, der kunne skabe spænding i opgøret.

I anden halv kunne den indskiftede OB-angriber Mart Lieder for alvor have punkteret opgøret, men hollænderen fik efter et par dårlige berøringer ikke udnyttet sin friløber.

Helsingør brændte derefter et hav af chancer i anden halvleg, og derfor blev cifrene så overbevisende i fynboernes favør.

Mere tæt var det, da Kolding IF gik videre til ottendedelsfinalerne. Kolding vandt 1-0 ude over Brabrand.

I opgøret mellem de to klubber fra 2. division scorede Rasmus Nissen kampens eneste mål.

Superligaklubben AaB vandt endnu større, da nordjyderne på udebane slog Lyngby fra 1. division med 4-0.

AaB’s mål blev sat ind af Iver Fossum, Milan Makaric, Frederik Børsting og Marcus Hannesbo.

Mere tæt var det, da Kolding IF gik videre til ottendedelsfinalerne. Kolding vandt 1-0 ude over Brabrand.

I opgøret mellem de to klubber fra 2. division scorede Rasmus Nissen kampens eneste mål.

I den fjerde og sidste pokalkamp tirsdag vandt 1. divisionsklubben FC Fredericia 2-0 ude over AB. Andreas Lausen scorede begge mål mod akademikerklubben fra 2. division.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen