Bo Henriksen stopper i Horsens næste sommer

AC Horsens skal finde en ny mand til at styre superligatropperne om et år. Bo Henriksen stopper næste sommer.

Bo Henriksen stopper som manager i superligaklubben AC Horsens, når hans kontrakt udløber næste sommer.

Det meddeler klubben i en pressemeddelelse.

Den karismatiske træner kom til klubben i 2014, og han har været med til at etablere klubben som en fast bestanddel af landets bedste fodboldrække.

- Det har været en fantastisk oplevelse at være med til at genskabe en kultur og en ydmyghed omkring AC Horsens, som i den grad har medvirket til de sportslige resultater, vi har opnået, siger Bo Henriksen i pressemeddelelsen.

- Der har været mange store øjeblikke lige fra oprykningen til Superligaen til at skabe historie ved for første gang i klubbens historie at være i den bedste danske fodboldrække fem år i træk.

I 2015/2016-sæsonen sørgede han for klubbens tilbagevenden til Superligaen, hvor holdet har været placeret lige siden, selv om man ofte har flirtet med nedrykningsstregen.

Horsens-direktør Kristian Nielsen er ikke i tvivl om, at det er en stor profil, som klubben skal finde en erstatning for.

- Bo har en unik evne til at finde spillere med stort potentiale og udvikle dem til at gøre en forskel på højeste niveau fra dag ét, hvilket vi har set et utal af gange. Derudover er han i særklasse, når det drejer sig om at få en trup til at fungere på alle niveauer, lyder det fra Kristian Nielsen.

- Han er en stor profil for os med sin ligefremme og humoristiske facon, og han er populær blandt fansene, der stemte ham ind på vores allstarhold.

I denne sæson flirtede Horsens igen med nedrykning, men flotte resultater efter coronapausen sikrede endnu en sæson på øverste hylde.

- Han har store fodboldfaglige og menneskelige kvaliteter, og der er ingen tvivl om, at han har sat et markant aftryk i klubben, siger Kristian Nielsen.

- Han er den næstlængst siddende cheftræner i 3F Superligaen, og han bliver heldigvis hos os i næste sæson, hvilket vi glæder os over.

Hvad fremtiden skal bringe for Bo Henriksen, melder historien ikke noget om endnu.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen