United indkasserede mål i overtid og missede tredjeplads

Manchester United kunne avancere til tredjepladsen i Premier League, men det mislykkedes at slå Southampton.

Artiklens øverste billede
Det var Southamptons indskiftede angriber Michael Obafemi, som med scoringen til 2-2 seks minutter inde i overtiden ødelagde det hele for United. Foto: Dave Thompson/Reuters

Manchester United glippede at erobre tredjepladsen i Premier League, da holdet smed en føring dybt inde i overtiden og skuffende spillede 2-2 hjemme mod Southampton.

Manchester United, der længe har haltet efter de bedste hold i Premier League, havde ellers alle muligheder for at snuppe de tre point mandag aften.

Men med tre spillerunder tilbage af sæsonen indtager United fortsat en placering uden for top-4 og dermed en af de pladser, der giver adgang til næste sæsons Champions League.

United magtede med pointtabet ikke at lukrere fuldt ud på rivalernes nederlag i toppen af rækken.

Lørdag havde Chelsea tabt ude til Sheffield United, mens Leicester søndag tabte ude til Bournemouth.

United indtager fortsat femtepladsen med 59 point efter 35 kampe. Leicester har 59 point på fjerdepladsen, men holdet har en bedre målscore end United.

Chelsea har 60 point på tredjepladsen, mens Liverpool, der er mester, og Manchester City er sikret de to øverste placeringer.

Det var Southamptons indskiftede angriber Michael Obafemi, som med scoringen til 2-2 seks minutter inde i overtiden ødelagde det hele for United.

I over en time havde det ellers lignet en sejr til Ole Gunnar Solskjærs formstærke tropper, som dog også fik en skidt start på kampen.

Uniteds midtbanestjerne Paul Pogba begik en fejl i egen forsvarszone og mistede bolden til Nathan Redmond.

Fejlen betød, at udeholdets Stuart Armstrong efter 12 minutter kunne score til 1-0 på Old Trafford.

Pogba løftede sit niveau otte minutter senere, da franskmanden fandt landsmanden Anthony Martial i feltet.

En hårdt presset Martial fik skubbet bolden videre til angrebskollega Marcus Rashford, der udlignede til 1-1 med et velplaceret fladt spark.

Og blot tre minutter senere var United foran med 2-1, da formstærke Martial udnyttede, at Southampton-forsvaret bakkede for meget.

Martial kanonerede bolden op i nettaget, og så var hjemmeholdet på sejrskurs efter den tidlige forskrækkelse.

Men det endte med en endnu større forskrækkelse og pointdeling på Old Trafford.

Både Pierre-Emile Højbjerg og Jannik Vestergaard sad på bænken i hele kampen for Southampton, der allerede inden kampen var sikret endnu en sæson i den bedste række.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen