Liverpool sætter bundhold på plads med mål i anden halvleg

Det var top mod bund i Premier League, chancefattigt og til tider ret kedeligt, da Liverpool slog Aston Villa.

Tidligere på ugen fik Liverpool en 0-4-lussing af Manchester City i mesterskabsgave, men søndag tog Liverpools engelske mestre revanche hjemme på Anfield med en 2-0-sejr over Aston Villa.

Sadio Mané og indskiftede Curtis Jones scorede målene for Liverpool i anden halvleg.

Mané lignede matchvinderen for værterne med sit mål 20 minutter før tid, hvor han afsluttede sikkert på Naby Keitas fine præcise pasning i feltet. Kort før tid kom Jones dog også på tavlen.

Mens Liverpool allerede har sikret sig ligatitlen efter en suveræn sæson, så kæmper oprykkerne fra Aston Villa desperat for at holde pladsen i Premier League.

Til den på papiret yderst vanskelige opgave at hente point på Anfield var den tidligere Liverpool-keeper Pepe Reina tilbage i målet for Aston Villa.

Efter coronagenstarten har den spanske veteran ellers været henvist til bænken. Men til søndagens kamp var norske Ørjan Nyland sat på bænken for gæsterne efter nogle mindre gode kampe i målet.

Hverken Reina eller Alisson Becker i Liverpools mål havde meget at lave i de første 45 minutter.

Chancer var der reelt ingen af, og Liverpool-spillerne virkede uden den gnist, som har kendetegnet dem stort set hele sæsonen, hvor de har været særdeles velspillende i ligaen.

Aston Villas Anwar El-Ghazi afsluttede en fin kontra for udeholdet i begyndelsen af anden halvleg, men Alisson reddede forsøget uden de helt store problemer.

Og i det hele taget nærmede Aston Villa sig mere og mere Liverpool-målet. Dog uden at blive rigtig farlig.

Liverpool sendte brasilianske Roberto Firmino på banen efter en times spil, efter at belgiske Divock Origi for en sjælden gangs skyld havde fået chancen i angrebet.

Kort tid derefter kunne Aston Villa ikke stritte imod længere. Og det endte med den ventede sejr til hjemmeholdet.

I nedrykningskampen sikrede West Ham sig igen vigtige point tidligere søndag.

Efter sejren over Chelsea tidligere på ugen fik West Ham 2-2 med hjem fra Newcastle. Dermed har West Ham fire point ned til en nedrykningsplads.

Aston Villa er et point efter Watford, som er placeret på den 17.-plads, der sikrer endnu en sæson i Englands bedste række.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen