Comeback til FCK-stjerne kunne ikke stoppe FCM-guldjagt

FC Midtjylland kom et stort skridt tættere på mesterskabet med en udebanesejr på 2-1 over FC København.

Artiklens øverste billede
Victor Nerlsson FCK og Sory Kaba FCM i nærkamp. Foto: Lars Poulsen

Når FC Midtjylland-spillerne vender hjem efter en tur i Parken til topkamp mod FC København, bliver de mødt af en kraftig guldduft. I hvert fald er FC Midtjylland kommet markant tættere på guldet efter en sejr på 2-1 mod FC København.

Med bare seks runder tilbage har klubben nu opbygget et forspring på 11 point til netop FCK, som omvendt må spejde meget langt efter endnu et trofæ til pokalskabet. Flere gange i løbet af sæsonen har FCK haft mulighed for at åbne guldkampen, men forpasset chancen hver gang. Derfor var det også ved at være sidste udkald inden søndagens opgør, men nu synes kun gummiben at forhindre FCM i at snuppe mesterskabet.

De forsvarende mestre fik ellers den bedste start på kampen, men hurtigt sad FC Midtjylland på spillet. Det var tydeligt, at københavnerne havde store problemer med det fysiske pres.

Også defensivt havde FCK problemer, og efter en halv time tog Frank Onyeka et løb på kanten, hvorfra han kom til afslutning. Målmand Kalle Johnsson gav en returbold til Sory Kaba, der stod det rigtige sted og nemt kunne placere bolden i målet.

På vej til halvleg vandt FCK en smule initiativ tilbage, men blev ikke farlige. Derfor blev Jonas Wind også sendt på banen på første gang siden en skade i efteråret. Han spillede sæsonens første seks kampe, men blev derefter skadet til træning og var ude lige indtil i dag.

FC København kom langt stærkere ud til anden halvleg, hvor Jonas Wind tog stor del i spillet og viste sin betydning for mandskabet. FC Midtjylland fik imidlertid puttet bolden i kassen, men der blev fløjtet for offside.

Mod slutningen pressede FCK udeholdet helt i bund, men øgede føringen Lasse Vibe med sit mål til 2-0 fem minutter før tid. Et selvmål af Paulinho skabte spænding i kampens overtid, hvor hjemmeholdet smed alt frem, men måtte erkende et nederlag på 2-1.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen