• For abonnenter

Nekrolog: Lars Høgh er død, hvem skal nu holde humøret højt?

En af dansk fodbolds legendariske skikkelser er onsdag gået bort 62 år gammel. Han sov stille ind med sin hustru ved sin side. Høgh nåede kun få landskampe selv, men har til gengæld uddannet flere generationer siden.

Artiklens øverste billede
Lars Høgh udgav i november 2021 bogen "Der er antal på alt" om sine 40 år i dansk topfodbold. Foto: Mads Claus Rasmussen

Findes der noget større for en far end at følge sin datter op ad kirkegulvet?

Ikke, hvis man har set billederne af Lars Høgh den dag mellem jul og nytår i 2019, da han tog Josefine under armen i Sankt Laurentii Kirke i Kerteminde.

Der er dage, som man husker bedre end andre, og denne kolde dag i december var givetvis en af dem i Lars Høghs liv, men også da datteren fik Molly med Lasse Sjørslev i 2021.

Alle os, der har fulgt med på afstand, kan godt komme i tanke om en del huskværdige dage, for Lars Høgh var i en menneskealder en synlig del af dansk topfodbold. Fra 1978 og 23 år frem var han førstemålmand i OB, han er noteret for 817 kampe, og for at sætte det antal i relief er OB-spilleren med næstflest kampe Steen Nedergaard med 423.

Af en målmand at være var Lars Høgh ikke den højeste, men han havde en reaktionsevne som få, og i løbet af sin lange karriere blev han en ekspert i at snuppe straffespark.

Da han i

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen