Peter Schmeichel roser Hareide: Hvorfor droppe træner med succes

Peter Schmeichel mener, at landsholdet bliver kastet ud i noget ukendt, når Hjulmand i 2020 afløser Hareide.

Åge Hareide bliver afløst af Kasper Hjulmand som landstræner for det danske fodboldlandshold efter næste års EM.

Dansk Boldspil-Unions (DBU) beslutning om at stoppe samarbejdet med Hareide undrer den tidligere landsholdsmålmand Peter Schmeichel, der hellere havde set en forlængelse med nordmanden.

Schmeichel mener, at landsholdet gør det fremragende under Hareides ledelse.

- Næste år bliver landsholdet kastet ud i noget, som vi ikke ved, hvad er, siger Peter Schmeichel til Politiken.

- Overordnet har jeg svært ved at forstå, at man vil noget andet, som det er blevet sagt. Resultaterne er det vigtigste i fodbold, og de er gode.

- Hvilken retning er det, vi skal i efter Åge? Jeg ved det ikke. Og Hjulmand er overhovedet ikke internationalt erfaren, siger målmandslegenden til avisen.

55-årige Schmeichel, der i 1992 var med til at sikre Danmark EM-guld i Sverige, mener, at Hjulmand kan havne i en prekær situation, hvis Åge Hareide kan skabe gode resultater i sin sidste tid som landstræner.

- Hjulmand skal vinde, vinde, og hvis du har begrænset erfaring med international fodbold og en fast fodboldfilosofi, kan det blive svært at kombinere med at lave gode resultater.

- Jeg synes ikke, at der er grund til at ændre på noget, der ikke er gået i stykker, siger Peter Schmeichel.

Den tidligere målmand har fortsat en smule forbindelse til landsholdet, da hans søn, Leicester-keeperen Kasper Schmeichel, i Hareides regeringstid har vogtet det danske mål.

Hareides kommende afløser, Kasper Hjulmand, har senest været træner for FC Nordsjælland, hvor han stoppede i foråret. I 2012 førte han FCN frem til klubbens første danske mesterskab.

Ud over FCN har Hjulmand været træner i Lyngby og haft et kort ophold i tyske Mainz fra 2014 til 2015.

I sommer blev det annonceret, at 47-årige Hjulmand efter næste års EM overtager landsholdet og får Morten Wieghorst som assistent.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen