Fodbold

Özil stopper på landsholdet efter Erdogan-foto: »Jeg plejede at bære den tyske trøje med stolthed, men ikke længere«

Arsenal-spilleren Mesut Özil stopper på det tyske landshold efter stor debat om foto med Tyrkiets præsident.

Her ses Mesut Özil med den tyrkiske præsident Erdogan under dennes besøg i London i maj. Dette møde har vakt stor postyr omkring det tyske landshold. Foto: AP

Mesut Özil har spillet sin sidste landskamp for Tyskland.

Søndag meddelte Arsenal-spilleren, at han stopper på det tyske landshold efter stor ballade omkring et foto af Özil og den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan.

Det meddeler fodboldspilleren på Twitter.

- Det er med et tungt hjerte og efter stor overvejelse, at jeg ikke længere vil spille for Tyskland på grund af de seneste begivenheder, når jeg har en følelse af racisme og mangel på respekt.

- Jeg plejede at bære den tyske landsholdstrøje med stolthed og glæde, men det gør jeg ikke længere.

- Det, som har frustreret mig mest i de seneste måneder, har været den dårlige behandling, jeg har fået af DFB (Det Tyske Fodboldforbund, red.) og i særdeleshed af DFB-præsident Reinhard Grindel, skriver Özil på Twitter.

Billedet af Özil blev taget i maj og viste ham sammen med landsholdskollegaen Ilkay Gündogan samt den tyrkiske præsident.

Fotoet har været et stort emne i den tyske offentlighed før, under og efter VM.

Grindel var hurtigt ude på Twitter og kommentere fotoet.

- Fodbold og DFB forsvarer nogle værdier, der ikke helt bliver fulgt af hr. Erdogan.

- Derfor er det ikke godt, at landsholdsspillere tillader sig at blive manipuleret til at deltage i hans valgkampagne. Dermed har spillerne bestemt ikke hjulpet DFB's arbejde med integration, skriver DFB-præsidenten på Twitter.

Landstræner Joachim Löw forsvarede sine to landsholdsspillere og meddelte, at de delte samme værdisæt som resten af holdet.

Mens Gündogan forsøgte at distancere sig fra fotoet, så har Özil forholdt sig tavs indtil søndag.

Özil beskriver i sin lange tekst, at han og hans familie i kølvandet på sagen har modtaget hademails og trusler via telefonopkald og på sociale medier.

Han langer også gevaldigt ud efter DFB-præsidenten, som han beskylder for at køre sin helt egen politiske dagsorden i hele sagen.

Mesut Özil nåede at spille 92 kampe for Tyskland siden sin debut i 2009. Han scorede 23 mål og leverede 40 oplæg til scoringer.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her