*

Cykling

Contador vil have fjernet omstridt hjælpemiddel: Ingen tør angribe

En elektronisk måler er med til at ødelægge moderne cykelløb, mener den spanske cykelrytter Alberto Contador.

Alberto Contador har besluttet at indstille karrieren efter denne sæson. Foto: AP.

Den spanske cykelrytter Alberto Contador, der netop har indstillet sin professionelle karriere, mener, at et elektronisk måleudstyr er med til at ødelægge cykelsporten. Det drejer sig om de såkaldte wattmålere. Her kan rytterne hele tiden aflæse, hvor stor en kraftudladning de yder på cyklen.

Det mener Contador er med til at køre cykelløb kedelige og forudsigelige.

»Hvis du kører op af en stigning og du ved, at du ikke kan køre over 400 watt. og Team Sky ligger i front og kører 400 watt, så tør du ikke angribe, fordi du ved, at du vil gå kold i løbet af to kilometer. Men hvis du ikke kan se tallene, så vil din hunger efter succes, måske gøre at du angriber. Ryttere holder igen, når de ser på tallene. især på stigninger på over seks eller syv procent,« siger Contador til den spanske avis Marca..

Chris Froome vandt både Tour de France og La Vuelta med en taktik, hvor et hårdt tempo fra Team Sky var med til at eliminere angreb.  

Alberto Contador var selv kendt som en angrebsivrig rytter, der ikke var bange for at tage chancer. Men dem er der efterhånden ikke så mange tilbage af i det professionelle felt. Contador blev nummer fire i dette års Vuelta.

»Jeg mener, at wattmålere skal forbydes under konkurrence,« siger Contador.

Selvom Alberto Contador officielt har indstillet karrieren stiller han i denne måned op i Japan Cup og et endagsløb i Shanghai.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her