Cykling

Giro-kaptajn udgik efter styrt

Team Skys klassements-kaptajn Geraint Thomas udgik af Giro d’Italia som følge af et styrt i søndags.

Smerter efter et styrt er skyld i, at Geraint Thomas må udgå af årets Giro d’Italia. Foto: Dario Belingheri

Han var udset som en af de helst store favoritter i årets Giro d’Italia, men efter et styrt søndag må Geraint Thomas nu forlade løbet. Det skriver Team Sky på holdets hjemmeside.

Geraint Thomas fortsætter dermed den kedelige statistik, holdets klassements-kaptajner har haft gennem årene i Giro d’Italia.

Sammen med flere andre Team Sky-ryttere, heriblandt holdets anden kaptajn Mikel Landa, styrtede Thomas søndag omkring 15 kilometer fra mål, da en politimotorcykel holdt parkeret i siden af vejen kort efter et sving. I styrtet gik Thomas´ skulder af led ligesom han beskadigede sit knæ, og det er smerterne fra disse skader, der tvinger ham til at forlade løbet.

»Jeg har lidt siden styrtet i søndags. Jeg har haft problemer med min skulder, som jeg har kunne håndtere, men mit knæ er kun blevet værre for hver dag,« fortæller Geraint Thomas.

Team Sky har nærmest en forbandelse hvilende over holdets kaptajn til den samlede stilling i Giro d’Italia. I 2013 måtte Bradley Wiggins udgå på løbets 13. etape, mens at Richie Porte i 2015 og Mikel Landa i 2016 led samme skæbne. Chris Froome blev i 2010 diskvalificeret fra løbet for at holde i en motorcykel på vej op ad Mortirolo-stigningen på 19. etape, dog uden at være holdets klassements-kaptajn det år.

Også Team Skys direktør Sir Dave Brailsford er ærgerlig over igen i år at se holdets kaptajn forlade Giro d’Italia før målet i Milano.

»Det er forfærdelig sørgeligt for Geraint Thomas. Han har arbejdet hårdt for at ankomme til løbet i god form, og vi så frem til at se ham kører mod de andre favoritter,« siger Sir Dave Brailsford.

»Vi skal sikre, at hans skader bliver behandlet rigtig og optimalt, og sørge for, at han er i stand til at opretholde sin form, og derefter sætte nye mål.«

Geraint Thomas var udset til at dele kaptajn-rollen med Mikel Landa. Men Landas muligheder for et godt samlet resultat smuldrede i samme styrt som Thomas. Landa er næsten 43 minutter efter den førende rytter, Tom Dumoulin.  

Men på trods af de noget sorte udsigter, så er der ifølge Brailsford stadig meget at kæmpe for i Giro d’Italia for Team Sky.

»Muligheden for et godt resultat i den samlede stilling er væk, men der er en mulighed for resten af rytterne til at hente en etapesejr.«

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Cykelmagasinet.dk
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Ny computer: Sådan sletter du de unødvendige programmer
De fleste nye computere er fyldt med præinstallerede programmer, som bare bør slettes. To it-eksperter guider her til, hvordan du gør. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her