Direktør afviser »et voldsomt skudsmål« om inhabilitet

Direktøren for Danmarks Idrætsforbund, Morten Mølholm, er uforstående over for kritikken fra Dansk Padel Forbund.

Artiklens øverste billede
Padel har været i stor fremgang i de seneste år, hvor nye baner og udøvere er strømmet til. Foto: Joachim Ladefoged

Den ulmende utilfredshed er brudt ud og har ført til hårde beskyldninger.

Bestyrelsen i Dansk Padel Forbund langer kraftigt ud efter Danmarks Idrætsforbund (DIF), der har besluttet at kanalisere støttekronerne til den fremadstormende sportsgren over i Dansk Tennis Forbund.

I stedet er der brug for et selvstændigt forbund til sporten, der har skabt over 400 baner i løbet af de seneste tre år, lyder det fra Dansk Padel Forbund, der har 8.000 spillere tilknyttet.

DIF-formand Hans Natorp slår fast, at man i første omgang vil støtte padel gennem Dansk Tennis Forbund, fordi et forbund skal have eksisteret i fem år for at blive optaget i DIF. Når det sker for Dansk Padel Forbund i 2022, kan situationen ændre sig, pointerer han.

Ikke desto mindre har beslutningen vakt vrede i Dansk Padel Forbund, hvor beslutningen bl.a. har sået tvivl om DIF-direktør Morten Mølholms rolle i sagen. Det påpeger, at han er »engageret tennisspiller i Birkerød Tennisklub, hvor han også er en del af bestyrelsen«:

»Er DIF’s direktør inhabil i sager om padelsporten, når der skal tages beslutning om, i hvilken retning pengestrømmene flyder? Ja, særligt når Dansk Padel Forbund ikke åbent er blevet oplyst om relationerne til tennissporten,« lyder det i en udtalelse fra bestyrelsen.

Morten Mølholm, direktør i Danmarks Idrætsforbund, fotograferet i Idrættens Hus i Brøndby.

Afviser inhabilitet

Morten Mølholm afviser kritikken, som »må være et udtryk for, at de er kede af den beslutning, som bestyrelsen i DIF – og ikke jeg – har truffet«.

»Det er skudt helt over målet. Jeg har ingen særinteresser i den her sag, og man bliver ikke inhabil af at være frivillig i en lokal klub. Vi har ingen aktie i den problematik som lokal klub, så jeg synes, det er et voldsomt skudsmål. Det ville være det samme som at sige, at man ikke kan skrive om fodbold i avisen, fordi du er frivillig leder i en fodboldklub. Jeg kommer aldrig til at sammenblande den slags interesser,« siger Morten Mølholm.

Selv om DIF-formanden er »lidt pikeret« over at blive blandet ind i sagen på den måde, slår han fast, at han ikke kommer til at bære nag over retorikken fra Dansk Padel Forbund.

I stedet håber han på, at DIF og forbundet kan fortsætte samarbejdet om at fremme padel-sporten i Danmark. Det bliver bakket op af DIF-formand Hans Natorp, der skal mødes med formanden for Dansk Padel Forbund torsdag.

Formanden fastslår samtidig, at det ikke er en endegyldig beslutning at lægge padel ind under Dansk Tennis Forbund.

»Lige nu er det vores eneste mulighed for at støtte sporten, fordi vi ikke kan optage Dansk Padel Forbund som forbund før om et år. Det betyder ikke, at sporten i al evighed skal høre under tennisforbundet. Jeg kunne godt se for mig, at padel får et selvstændigt forbund,« siger Hans Natorp.

Formanden for Dansk Padel Forbund, Ole Egholm, erkender, at fronterne er blevet trukket hårdt op i udtalelsen om Morten Mølholms tilknytning til tennisverdenen.

Han medgiver også, at det »ikke nødvendigvis behøver være et problem, at han er aktiv udøver og bestyrelsesmedlem i en klub«.

»Men det kom bag på os, da vi pludselig stødte på DIF-direktøren som repræsentant for en tennisklub,« siger han og mener, at det har været med til at skabe nogle spørgsmål om forbindelsen mellem toppen i DIF og Dansk Tennis Forbund.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.