I sejlernes OL-container dufter det af tarteletter

De danske sejlere har droppet hotelmaden. De har taget deres egen kok med til OL for at kunne præstere bedre.

Mens flere af konkurrenterne må nøjes med hotellets mad langt væk fra de olympiske sejlkonkurrencer, så har de danske OL-sejlere taget deres egen kok med til OL i Tokyo.

Maden bliver endda indtaget lige nede ved havnen i Enoshima, hvor Dansk Sejlunion har indrettet en container med møbler, god stemning og alskens fornødenheder.

- Det dufter lidt af tarteletter, for vi får også lidt dansk mad, siger medaljehåbet Anne-Marie Rindom.

- Når vi er ude at sejle, så er det vigtigt at spise nok. Specielt når vi er i gang mange dage i træk, fordi vi skal have fyldt energi på.

- Det kan indimellem være et problem at få mad nok. Og så hjælper det, hvis maden samtidig er lækker, siger hun.

Rindom har fået en god start på OL, hvor hun efter de fire første sejladser er samlet nummer tre i Laser Radial.

Sejlerne fra flere af de andre nationer er ikke lige så privilegerede som danskerne. Det fortæller Maria Thusgaard fra den 49’er FX-båd, der først skal i konkurrence natten til tirsdag dansk tid.

- Mange af de andre sejlere bor langt væk, og det mad, som leveres gennem OL-setuppet, er ikke helt på samme niveau.

- Så at vi kan komme direkte ind ude fra vandet og få vores frokost og aftensmad, som bare står klar til os, det skaber en god ro, og det gør, at vi bedre kan præstere, siger Thusgaard.

Makkeren fra 49’er FX-båden, Ida Maria Baad, fortæller, at hotelmaden er meget ensformig.

- På hotellet er der cornflakes til alle tre måltider - og også ris til morgenmaden.

- Derfor er det lækkert, at vi kan nøjes med at tage morgenmaden der, og så kan vi spise resten af vores mad i containeren, siger hun.

Det er kokken Rasmus Bundgaard Nielsen fra Dansk Gastronomisk Union, der står for maden på havnen i Enoshima 60 kilometer syd for Tokyo. Kokken er holdkaptajn for det danske cateringlandshold.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.